Obecny właściciel ma ją od trzech lat... i jak sam przyznał nie jest "lancia-maniakiem"....co działo się przez ten okres ciężko powiedzieć/udokumentować....
Gdyby była nadal w posiadaniu Lancia Teamu byłbym bardziej przekonany co do historii (nomen omen skopiowanych) przedstawionych w opisie na alledrogo
Pozdrawiam
-Rentgen-
WYNAJEM AUT ZABYTKOWYCH:
Hudson Super Six - 1929r, Warszawa 203 - 1964r, Citroen AC4 Long - 1932r, Austin 7 Ruby - 1935r, Austin 10 Vintage - 1937r, Mercedes 170V - 1952r 888-99-55-32 -Rentgen-
Co racja to racja, ja tylko znam poprzednich właścicieli![]()
Jest: Alfa Romeo 156 2.4 175KM Była: 156 1.8 144KM i Lancia Lybra 2.4 JTD 136KM

To dopiszę parę słów komentarza:
- zimą Can w Thesis sygnalizuje wszelkie możliwe błędy - nie ma to kompletnie żadnego wpływu na eksploatację, sygnałem, że zaczyna się zima jest błąd alternatora, wyłączasz, uruchamiasz ponownie i już błędu nie ma - bez względu na stan akumulatora, napięcie ładowania,... taki urok tego bolidu;
- tapicera w Thesis jest chyba wieczna - mam 300 tys. na budziku i tapicera nie wykazuje żadnych oznak zużycia, zero przetarć, pęknięć, złuszczeń, tylko z kiery schodzi farba ze skóry - to bym akurat wiązał z biżuterią żony;
- no i zawias - jak masz błędy na skyhook, to już zaczyna być słabo, bo cena jednego amorka oscyluje wokół 2 tys. zł, kompletny zawias (mówię o wahaczach), to koszt 10 tys. zł, bez robocizny. Zamienników brak.
Generalnie auto musisz testować przy dobrej pogodzie, żeby odróżnić świrowanie Can od rzeczywistych błędów.
Bezwypadkowość to warunek numer jeden - nie wierzę, żeby nawet średnio zdolny blacharz/mechanik/elektryk poskładał to auto tak, żeby elektronika nie robiła psikusów. Chyba, że włoży w to serce, czas, a auto robi dla siebie.
I raczej bierz manual. Statystyka awaryjności automatu w Thesis wygląda słabo. Pewnie po części z powodu słabego serwisu. Ale przecież nie będziesz jeździł po całej Polsce i szukał fachury od automatu. A są przykłady, że nawet najlepsi i najdrożsi się na tym wykładają. Manual kupujesz za 5 stówek, podmieniasz i po sprawie.
Silnior znasz, najsłabszy JTD to 10V, 150CV - spokojnie daje radę.
Generalnie auto niebanalne (niektórzy twierdzą, że brzydkie), komfortowe, duże, bezpieczne i niezawodne.
Przez dwa lata (70 tys. km) wymieniłem dwa razy klinowy (przez nieudolność papraków) i chłodnicę cieczy (nową Valeo udało się kupić za 480). Rozrząd był wymieniony, jak kupiłem. Kilka razy płyny i filtry.
Do wymiany będą łożyska przód, parę elementów zawiasu, tłumik końcowy i sprzęgło.
Auto z polskiej sieci dealerskiej (Polcar), z pewnego źródła, bezwypadkowe, najbardziej pedantycznie prowadzona książka jaką na oczy widziałem (nawet wymiany żarówek odnotowane!). Wersja Emblema.
Czas poszukiwań - 2 lata - rok lajtowo, ostatnie pół roku bardzo intensywnie.
Było: AR 166 2.4JTD 10V, AR 166 2.0TS 16V x3, AR 166 3.0 V6 24V, AR 166 3.0 V6 24V Sportronic x2, AR 166 2.5 V6, AR 156 2.4JTD, AR 156 2.4JTD SW, Kappa Coupe 2.0T
Będzie: Quattroporte, Legend, XJ
Dzięki wielkie szerszeń...najważniejszy dla mnie warunek to oczywiście bezwypadkowość - trochę już się o tym oczytałem i wiem co może dziać się później
...po drugie musi to być manual!!! ...dobrze by było gdyby to była Emblema bądź Sportiva z jasnym środkiem.... najlepiej w Bi-color (tu jest skłonny do ustępstw)
.....ja to mam wymagania
Nie mam parcia bo mam czym jeździć, ale jak "trafisz" jakąś fajną sztukę to czekam na wiadomość
Pozdrawiam
-Rentgen-
WYNAJEM AUT ZABYTKOWYCH:
Hudson Super Six - 1929r, Warszawa 203 - 1964r, Citroen AC4 Long - 1932r, Austin 7 Ruby - 1935r, Austin 10 Vintage - 1937r, Mercedes 170V - 1952r 888-99-55-32 -Rentgen-

Nie połączysz Sportivy z manualem, bo wychodziła tylko w automacie.
Z bicolore też nie połączysz, bo Sportiva była tylko w jednym kolorze (jednokolorowa i jeden kolor do wyboru).
Nie będzie też miała jasnej tapicery...
Tu masz nową, prawdziwą Sportivę:
http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/s...l&pageNumber=1
Emblema i owszem.
Chyba bicolore, stylizowaną na Sportivę ma/miał na sprzedaż kolega ACME:
Lancia Thesis z bliska - WOW!
Z pełną fakturą VAT.
Było: AR 166 2.4JTD 10V, AR 166 2.0TS 16V x3, AR 166 3.0 V6 24V, AR 166 3.0 V6 24V Sportronic x2, AR 166 2.5 V6, AR 156 2.4JTD, AR 156 2.4JTD SW, Kappa Coupe 2.0T
Będzie: Quattroporte, Legend, XJ
...jak to wiele można dowiedzieć się od kolegów z forum...tak więc zostaje mi szukanie zadbanej Emblemy
...bo automat z góry odpada....
Pozdrawiam
-Rentgen-
WYNAJEM AUT ZABYTKOWYCH:
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki