Witam!
Moj kolega jest napalony na 159 i znalazl taki okaz
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sal...C21572195.html
na klubowych ramkach.
Czy ktos ja zna lub juz ogladal?
I pytanie odnosnie ceny czy w 3 lata to auto stracilo praktycznie polowe wartosci?
Pozdrawiam,

WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Czy to toyota czy citroen to po 3 latach wartość samochodu jest w okolicach 50-60% wartości zakupu. Przy droższych i lepiej wyposażonych samochodach spadek wartości jest procentowo większy niż przy małych i prostych samochodach. Oglądałem gdzieś porównanie właśnie spadku wartości citroena, vw i toyoty i różnice spadku były chyba około 3-5% (a nie jak powszechnie panuje opinia, że japońskie i niemieckie to tracą na wartości dużo wolniej). Dodatkowo ciekawie to się prezentowało w wartościach bezwzględnych a nie procentach.
Alfy 159 praktycznie nikt nigdy nie kupował w salonie z cennika . Rabaty były zawsze , większe lub mniejsze i zależne od klienta . Ten egzemplarz jest z przełomu roku więc pierwszy własciciel mógł dostać wysoki rabat .Widziałem takie auto nówka sztuka w Euromocie z 23% upustem , ten egzemplarz mógł być sprzedany w okolicach 100 kpln , więc po 3 latach i 57 kkm to jest dobra oferta .
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Tak jak mówi Rafter , rabaty były spore , zwłaszcza gdy to był zeszłoroczny egzemplarz.
Ja swoja kupowłam marzec/kwiecie 2011 ale to była alfa z listopada 2010 i licząć rabat za ubiegły rocznik i dodatkowe rabaty , targowania itd to z ceny cennikowej tego egzemplarza 137 000 zeszłam na 105 000 a to jakies 25%
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki