Czy oglądał ktoś już z Was to cudo?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-200...C21404345.html
Podobno stoi juz ponad 3 miesiące u nich, był malowany ze względu na wiele rys i zadrapań. Może oglądał ktoś a być może zechce w ramach wolnego czasu podjechać i rzucić okiem? Szukam takiego właśnie modelu, ale nie wiele tego na rynku niestety.
Z góry wielkie dzięki za każdą opinię![]()
5- letni samochód malowany ze względu na zadrapania? Ja nie wiem jak można tak zniszczyć auto w ciągu 5 lat żeby je malować od razu. Zapewne skręcane z kilku znając polskie realia...
Osobiście bym nie chciał takiego auta. Warto jeszcze pomierzyć jaka jest warstwa tego "lakieru" jeśli nie przeszkadza Ci to.
"Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Dzięki za info. Nie chcę gościa usprawiedliwiać, gdyż mi to też śmierdzi. Jednak znam taki przypadek - mam kolegę, byłego fana AR - kupił nową 156 i malował całą po 3 latach, bo miał kilka zadrapań. Następnie kupił GTA, też nówkę - i ta sama historia. To totalny pedant.
Ale rację masz, że sytuacja z lekka podejrzana. Zastanawiam się czy nie jechać i sprawdzić dokładnie wszystko, wraz z grubością pokrywy lakieru.
Auto niby po leasingu z 1 ręki i gość udostępnia wszystkie dane poprzednich właścicieli. Można też przedzwonić do serwisu. Musze się z tym 'przespać'. Chciałbym bardzo model w takiej specyfikacji, ale nic na siłę. Mam kilka innych skarbonek bez dna ...

Autko jeszcze do opłat czyli dochodzi duża akcyza za silnik powyżej 2l. Ale mimo to coś tanio jak na 2,4 JTDm z 2007r. Za tyle o można kupić 1,9 120KM. Moze też być przekręt na podatku VAT. Było o tym na forum. Inna opcja jak autko nawet bezwypadkowe to być może mocno wymęczone z dużo większym przebiegeim niż deklarowany. Cudów nie ma za takie pieniądze.

Wiesz - jeśli auto kupili porysowane, wymagające całościowego lakierowania - to taka cena jest realna. Przy czym pytanie, jak została wykonana usługa lakierowania. Dochodzi 18.6% akcyzy, 23% VAT i jakieś 1000 PLN reszty (recykling, tłumaczenia, przegląd, rejestracja). 47500 PLN. Raczej normalna kwota za 2.4 JTDm z 2007 roku, malowaną w całości.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Jutro się przekonam, jadę oglądać. Wymarzone jest 2,4 ale budżet raczej na 1,9. Jeśli trafi się dobre 1,9 też będę szczęśliwy. Trzymajcie kciuki![]()

Ty się tam bardzo z decyzją nie rozpędzaj, bo Włosi właśnie wystawili mi w ofertach 8 sztuk 159-ek, w tym jedna fajna 2.4 w niezłej (jak na razie) cenieCzekam na poniedziałek, jak to się będzie rozwijało pod kątem składanych ofert.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Ta AR była robiona dookoła - wszędzie szpachel, środek w nie najlepszej kondycji. A z cena zeszli już na 39900 brutto ZE WSZYSTKIMI OPŁATAMI. Nawet nie oglądałem już do końca, bo szkoda czasu. Ale znalazłem chyba to, czego szukałem.
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 16v, 2007r. ( DPF usunięty, EGR zaślepiony, 188KM i 406 Nm - wszystko w www.cinsoft.pl)

Czekam do poniedziałku, więc proszę o cierpliwość. Jak już się zdecyduję, to pochwalę się na pewno.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki