Panowie, pociągnijcie trochę temat, wiem że instalka spadła z auta z czego ja odziedziczyłem reduktor i objawy są takie same, jak u kolegi. Fakt, że instalacja jest całkiem inna wyklucza raczej problem z jakąś częścią elektroniki a ja bardzo wątpię, żeby ktoś zabrał auto z tak zainstalowanym gazem i nie miał pretensji.
Mam blisko mnie ogarniętych chłopaków nawet z oryginalnym interfejsem do etagas, w poniedziałek/wtorek podjadę i będziemy coś grzebać zobaczymy co i ile to da. Padło określenie, że krokowce są za wolne - to raczej lipa, bo na wolnych niewiele mają do roboty.

Słuchaj u mnie gasło przy zejściu na wolne, a nie na wolnych, różnica polega na tym, że jeśli prawidłowo zszedł to już nie gasł na wolnych. Problem można zaobserwować na obrotomierzu, spada z wysokich obrotów, odbija się przy 600-700obr/min podskakuje do 1000 a potem gaśnie z tego co się orientuje to jest to problem tych krokowców, które są dość prymitywne i nie da rady ich w 100% prawidłowo ustawić. Jeśli jest to wina reduktora to najwyżej mi go odeślesz. Tak jak mówiłem mi się nie chciało pakować kasy w to gówno bo w Wawie ceny za graty do tego ustrojstwa są kosmiczne, poza tym moja wiara, że to będzie działało była gorzej niż znikoma.
No właśnie próbuję dociec co jest nie halo. Zrobię jeszcze ustawienia w poniedziałek i zobaczymy, u mnie schodzi z obrotów super, w czasie jazdy trzyma się około tysiąca. Po zatrzymaniu albo spada na ~700 albo do jakichś 200-300 i jak mu nie dodasz gazu to zgaśnie. Generalnie np przełączenie z benzyny na gaz, podgazowuję przełącza się puszczam a on spada do 700 i potem jedzie do 200 podnosi sie, spada i gasnie. Ale czasami działa super.
W poniedziałek komp, soft mam i zobaczymy co to da.
Jeśli to komuś pomoże, to w tym g*wnie po odłączeniu akumulatora i przejechaniu się na gazie potem ECU benzyny chyba adaptuje się do gazu i widzimisię tej instalacji. W efekcie po 10 kilometrach chodzi na gazie jak żyleta, ale na benzynie za żadne skarby. Telepie, nie trzyma obrotow, nie ma mocy.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki