Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
-
Użytkownik
Alfa i Omega

Napisał
czekal86
A jaki masz ten czas od 0 do 100 ?
Powiem Ci tak że dokładnie nie pamiętam ile było do 100, wiem że jak patrzyłem wczoraj na przyśpieszenie od 60-80-100-120 to na gazie miałem poniżej 6 sekund w każdym przedziale a na benzynie powyżej 6. Końcowa różnica wahała się koło 1 do 1,5. Raz mi tak wychodziło raz tak, ale wiadomo mierzone stoperem. Teraz znalazłem program do GPS'a więc jak znajdę chwilę czasu to zmierzę nim dokładnie.

Napisał
piotriix
A powinien tak samo.Zła regulacja na
lpg.Stąd problemy z odpalaniem.
Problem jest taki że występuje tylko przy bardzo niskich temperaturach, przy -5 pali bez problemu. Nawet przy -15/-20 jak jeżdżę po mieście tylko na benzynie jest ok, przekręcam kluczyk i jadę, jak zostawię samochód na gazie to przy odpalaniu przerywa i trzeba ratować obroty dodawaniem gazu. Ale skoro tak mówisz to tym razem podjadę do Wrocka bo w Świdnicy i Wałbrzychu to się nie popisali.
-
21-12-2009 18:36 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Embrion
Teraz wogóle nie przełancza na gaz,chyba padł sterownik
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)