Czesc posiadam AR 156 1.8 TS z instalacja gazowa BRC sequent 24 ktora ma poltora roku. Mam taki problem ze powyzej 4 tys obrotow samochod zaczyna juz nie przyspieszac tylko tak jakby sie dlawic, szarpac itd, puszcze w tym momencie troche gazu to ciagnie o te 100 obrotow i znowu zaczyna nie miec sily dalej ciagnac szarpac itd. Dodam ze do tej pory bylo wszystko ok ciagnal do konca tylko zauwazylem tydzien temu przy sciaganiu sie z inna AR ze moja powyzej 4 tys nie idzie... ;/ Na benzynie ciagnie do odcinki ma ktos moze jakis pomysl czego to moze byc wina? Moze jakies filtry gazu? Zmieniane byly ok 10 tys temu.
Bardzo możliwe ,że to filtry
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
10 tys to chyba nie duzo jak na filtry? Zmienia sie tak co 15 tys z tego co wiem no ale na wszelki wypadek wymienie i moze sie poprawi![]()
Panowie wiem,że nie każdy ma polską wersję xp .
Ale postarajcie się używać polskich znaków.
Kto chce szuka sposobu,
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
Filtry wymienione i duzej poprawy nie ma ;/ Może teraz zaczyna zamulac od 4200 a nie jak wczesniej od 4000. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?
Zostaje Ci regulacja lpg
Kto chce szuka sposobu,
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
Z tymi filtrami to niektórzy przesadzają. Nie ma sensu ich wymieniać co 10 tysięcy km. Wyjmijcie sobie filtr fazy ciekłej, który ma zrobione kilka tysięcy km i zobaczycie, że nie wymaga wymiany. Moim skromnym zdaniem 15 kkm to optymalny okres wymiany (oczywiście wiem, że koszt tych filtrów jest śmieszny ale zbyt gorliwe ładowanie w nie kasy nie ma sensu). Dużo bardziej wskazany jest serwis listwy wtryskiwaczy i ich regulacja. To od nich sporo zależy jeśli chodzi o spalanie, równą pracę.
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez william1985 ; 29-06-2009 o 00:13

wymieniłem filtry i świece i nic,ale na bęzynie też słabo idze,
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki