Witam
Moja alfa gdy jeżdżę na gazie, w ogóle się nie zbiera, na obrotach powyżej 2,5 tyś dławi się tak jakby chciała a nie mogła, brak mocy i przyspieszenia, co mam z tym zrobić, filtry wymieniałem w sumie nie tak dawno temu
moja instalacja gazowa, sekw. autronic mistral
Pozdrawiam Piotr

mistral i TSy to nieporozumienie![]()
She is nothing like a girl you've ever seen before.. that was..
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
hmm podjedź może do innego gazownika i niech Ci wgra inne oprogramowanie na kompie, u mnie było to samo a po podjechaniu do innego miasta zrobili mi świetnie to i teraz nie chcem jeździć na benzynie bo mam osiągi o niebo lepsze
Świece, filtry i kable nie wiele mu dadzą jak na benzynie dobrze mu hula... ja mam niestety na odwrót że na benzynie nie jeździ prawie w ogóle a gaz jest ekstra.

Już dawno chciałem jechać na kompa tylko w moich okolicach NIKT nie chcę bądź nie ma możliwości podpięcia się pod moją instalację.
Do piotriix:
Nie wiem co w moim info jest nie tak? Napisałem jaką mam instalacje i jaki mam problem, więc o co chodzi ??
Sama nazwa to za mało.Instalacja to również reduktor,wtryskiwacze, ewentualny przebieg na tej instalacji ,mile widziane screeny z programu lpg itd.Te informacje wbrew pozorom są dość istotne.Oczekujesz pomocy ale nie dajesz nam szansy.Chyba ,że interesuje Cię wróżenie z fusów.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest

Tak jak napisałem byłem u kilku gazowników i nikt nie ma programu do tej instalacji, instalacja ma 5 lat, wiec ale na poczatku roku był wymieniany silnik więc na tym silniku ma okolo 8 tyś km a ogólnie 80 000.
Jeszcze takie pytanie na troche inny temat. Czy da się umieścić butle z gazem w innym miejscu ? Bo ja mam w bagażniku i mnie to strasznie denwuje bo trzeba uważać na te rury itp pozatym mało miejsca jest, chciałbym ją umieścić w kole, ile takie coś mniej wiecej kosztuje ktoś sie orientuje ?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez czekal86 ; 21-12-2009 o 11:18
Czyli zapewne masz baryłkę lub jakiś walcowy zbiornik w bagażniku. Zamienic na to żeby było w kole oczywiście da się. Zbiornik to koszt ok 300-400zł plus wielozawór plus robocizna gazownika
Ostatnio edytowane przez Endriu ; 25-12-2009 o 14:07
po 5 latach to w tej instalacji brakuje Ci:
- sprawnych wtryskiwaczy
- sprawnego reduktora
- poprawnej regulacji
Wszystko daleko odbiega zapewne od normŚwiece kiedy ostatnio zmieniałeś (na lpg potrzeba nieco lepszej iskry niż na pb)? A wracając do filtrów, to jakie zmieniałeś i kiedy.... bo niedawno to pojęcie względne.... dla jednego 2 miesiące, dla drugiego dwa lata?
W aucie znajdziesz takie filtry:
-paliwa
-powietrza
-oleju
-przeciwpyłkowy
-lpg fazy lotnej
-lpg fazy ciekłej
-i pewnie jeszcze coś by było..
AlfaRomeo 156 TS 2.0
ecu ME7.3.1 Tartarini Sequential Fuel Injection
AlfaDiag/Stag/Tartarini - chętnie pomogę
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki