Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
Użytkownik Romeo

Objawy wskazują ewidentnie na przepływomierz. Też miałem to samo. Na początek wypnij wtyczkę z przepływki i spróbuj pojeździć. Jak będzie lepiej to masz pewność.
A ten elektryk miał kompa i znał się na tym, co robi? Bo z forum widzę, że mało jest fachowców, którzy potrafią dobrze zdiagnozować stan przepływki.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 06-02-2010 o 18:55
Użytkownik Maniak resoraków

Wyjąłem samą wtyczkę i niestety dalej to samo, jedynie marchewka się zaświeciła, ale jak włożyłem spowrotem to już nie świeciła. Czy może to być coś z silnikiem krokowym?
Będę próbował podłączyć się z unidiag do alfy, na co patrzeć w szczególności i jakie ew. wartości spisać, żeby tu wrzucić jako pomocne w diagnozie?
Użytkownik Romeo

Ja bym jednak w dalszym ciagu obstawiał przepływomierz. Może masz kogoś, od kogo możesz zamienić go w celu sprawdzenia.

Niestety nie mam nikogo do zamiany. Chcąc się dobrać do silnika krokowego zauważyliśmy byczą dziurę w gumie między przepływomierzem a przepustnicą. Chwilowo zakleiłem to mocno taśmą pakunkową i na to jeszcze taka szmaciana taśma izolacyjna. Już jest lepiej a na ile to sprawdzę rano. Tymczasowe rozwiązanie dopóki nie znajdę tego elementu gdzieś poza ASO, gdzie sobie za kawałek gumy zawołali 110zł.
pzdr.

Po dobie postoju na dworze odpaliła bez problemów i duszenia
)
Użytkownik Romeo

No to świetnie, że się udało. Ta gumowa rura zrobiła już niejednemu niepodziankę, a objawy są podobne do padającego przepływomierza.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
fiat punto 1dusi sie na 1 przy ruszaniu
, problemy z ruszaniem
, fiat punto 1 dusi sie na 1 bieruń
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia