Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
Moderator Romeo

Napisał
selius 
on chce byc zawsze madrzejszy ode mnie...
Nie pogniewaj się ale pewnie tak właśnie jest. W końcu dla niego to chleb powszedni a ty jesteś tylko teoretykiem w tej dziedzinie.
Pozdrawiam
bikermarek Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997 - była (13.05.2007 - 02.07.2011)
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995 - jest (31.07.2011 - ?)

Użytkownik Romeo

Napisał
selius 
Metan a skad jestes? Mialbys troche czasu to bym podjechal do Ciebie na chwile i bys mi to przestawil? Trudno sie umowic z moim gazownikiem a do tego on chce byc zawsze madrzejszy ode mnie...
Katowice
Nie ma problemu o ile interfejs będzie pasował (wtyczka)bo w samym tylko BRC są różne.
A co do gazowników to moje zaufanie do nich jest ograniczone.
Na samym początku nie umieli sobie z regulacją poradzić więc zaczeli ciemnotę wciskać że to wina układu zapłonowego (świece kable). Auto miało wtedy 2 tysiące przebiegu (!) a przewodów zapłonowych nie ma tam w ogóle. Wezwali gościa z centrali i tenże wgrał nową mapę i po problemie.
Użytkownik Alfa i Omega

Wiec tak dzis dzownilem do swojego gazownika i wytlumaczylem mu to co mi napisales czyli, ze musi przestawic mi ta temperature powietrza na wieksza, a on na to ze sa dwie temperatury w instalacjach BRC. Pierwszy czujnik znajduje w reduktorze, ktory mierzy tem wody, a drugi czujnik na listwie wtryskowej i jest on od tem gazu i o tym czujniku mowimy. Jest to temperatura gazu ktora trafia do listwy a potem do silnika, powiedzial ze mozna to przestawic na wieksza tem ale on nie poleca bo psuje sie tak silnik i wtryskiwacze. Gaz ma tem -20 i po to ogrzewa sie go w parowniku zeby mial tem dodatnia. Jesli zwiekszymy tem to bedzie trafial zimny gaz do listwy i do silnika co spowoduje szybsze zuzycie... Wiec dam sobie spokoj z tym i Tobie tez polecam to zmienic jak bylo...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez selius ; 25-01-2010 o 15:56
-
Użytkownik Alfa i Omega
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
brc nie chce sie przełączyc na gaz
, przy niskiej temp. przy przełaczeniu sie na gaz swieci sie czerwona kontrolka
, auto nie chce się przełączyć na gaz lpg
, brc plug & drive spala benzyne i gaz
, problem z przelaczaniem sie na gaz w alfie
, brc nie przełącza na gaz na mrozie
, brc nie przełącza na gaz w mróz
, brc sequent ręczne przełączenie na gaz
, nie chcę się przęlączyć na gaz podczas mrozów instalacja brc
, plug nie przełączył się na gaz
, brc sequent 24 problem z przełączaniem
, brc sequent nie przełancza przy mrozie