Polecam http://allegro.pl/item871830530_stag...ion_240km.html
W skład zestawu wchodzi:
komputer sterujący STAG-300 4 PLUS
okablowanie układu (wiązka emulatora , wiązka listwy wtryskowej Valtek)
reduktor Scorpion ST ze zintegrowanym filtrem fazy ciekłej do 240KM
listwa wtryskowa MAGIC JET 4cyl. wraz z dyszami
czujnik ciśnienia/podciśnienia (mapsensor)
sensorowy przełącznik z opcją pełnego wyświetlenia stanu gazu
sensor pełnego wyświetlenia z wiązką
buzer
filtr fazy lotnej (niewidoczny na zdjęciu)
czujnik temperatury gazu
płytka z oprogramowaniem
W tej konfiguracji przeznaczony do samochodów o mocy do 240 KM
mam to u siebie od niedawna i jestem bardzo zadowolony spalanie pozostało bez zmian czyli ok 11l przyspieszenie tak samo wraz z montarzem wyszła mnie 2700 zł wlew ukryty pod klapka :]
Raf2pp czyli ok. 1700zł za samą robote?![]()
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat
zależy ile km robisz rocznie i jak szybko sie zwróci. Instalacja IV lub V generacji. Ta pierwsza od 2000-2800 zł, a ta druga troche więcej![]()
była 155 2.0TS - nadal na forum
była 146 1.4TS - pojechała w świat

jeśli robisz trasy jak najbardziej tak inaczej odpuść sobie bo długo potrwa zanim się zwróci instalacja. ja ma w 1.8 i 100% zadowolenia. wymień świece jeśli tego nie robiłeś przed założeniem i sprawdź przewody wysokiego napięcia.
ps.
nie wiem czy wiesz ale zwracaj baczna uwagę na poziom oleju w tym silniku bo czasami możesz się zdziwić jak oleju na bagnecie nie ujrzysz a czym to grozi nie muszę mówić
Skromne 1.8 ale 144 powody do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
o oleju nie wiedzialem wielkie thx za rade!bo jak zkolowala do polski to jeszcze nic nie robilem tylo jaki teraz olej lac do Slicznej cholera bo kartki i naklejki z serwisu niema jaki rodzaj byl zalany czy 5/10/15? a czy duzo km robie mysle ze tak ok 1000 miesiecznie to mysle ze wkadac inst.gaz i taki zestaw waszym zdaniem jest ok ster-stag4 reduktor scorpion mini 150Km i wtrysk magicJet wiec pls o opinie i rade .
---------- Post dodany o godzinie 13:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:05 ----------
co najwazniejsze to wiem ze spadek mocy bedzie ok 10% ale chodzi mi o wlasciwy dobor co do inst aby nie szarpalo nie dlawilo sie a co naj naj obroty nie falowaly z opini wiem ze Alfy sa delikatne co do gazu pewnie chodzi o zasuszenie silnika a wasze zdanie na ten temat ?

nie że się czepiam ale multum tu tego było wystarczy poszukać choćby to
http://www.forum.alfaholicy.org/lpg_...do_2_0_ts.html
wejdź w dział LPG ZONE.
co do oleju ja leję przy przebiegu już 230tys. 10w40 motul 6100.
kogo się nie spytasz to co innego tobie poleci więc uważam że ogranicza ciebie tylko cena oleju. poza tym
Temat rzeka, jaki olej lejecie/polecacie??
tu znajdziesz odpowiedzi

Odlicz od tego butle, przewody i inne. Wtedy zostanie robocizna.
Co powiecie na ten zestaw?: http://moto.allegro.pl/item956445054...najtaniej.html
Oczywiscie do 2.0 TS,

mówią nie czerwonym waltekom, ale ja je mam i póki co są ok, więc złego słowa nie powiem ale wiedząc to co wiem teraz to nie wstawiałbym ich sobie. Magicjety bym wstawił
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki