Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
Ja gazowałem alfe w zakładzie w będzinie, generalnym przedstawicielu ELPIgazu i właściciel chwalił się ze są jednym z 3 zakładów w Polsce co gazuje JTS za pomocą instalacji IV generacji. a fachowiec jest porządny, ma hamownie i wie co robi. Jak ktoś by był zainteresowany moge wysłać dane na pw.
Alfa Romeo 156 2.0TS / Uaz 469 2,6i(Isuzu) / Isuzu Trooper 3,2 bo włoskie i rosyjskie mają w sobie to coś
Skomplikowany silnik + do tego jeszcze bardziej skomplikowana instalacja RAZ
Instalacja jest PROSTSZA (mniej elementów), tylko części (przede wszystkim: wtryskiwacze) droższe. Montaż jest szybszy (mniej elementów), tylko trzeba to umieć ustawić, by jeździło.
Napisał cuoreventi
Załóżmy że na JTSa w porządnym stanie i ze słusznym wyposażeniem należy wydać 20 tyś pln, do tego montaż instalacji od 5 tyś w zwyż (założę się że na 5kpln się nie skończy w przypadku JTSa) już mamy minimum 25 tyś... A diesel 140 koni? 24 tysiące i to po pełnym lifcie...
140 koni, to sporo mniej niż 165, to raz. Chyba, że doliczasz koszt podkręcenia diesla... Dwa - przebieg diesla, realnie będzie średnio dwa razy wyższy. Nie znajdziesz diesla z bardzo małym przebiegiem. A benzyniaka da radę (moja Alfa jest tego przykładem). Nie odnoszę się tu do żywotności silnika - a do rozjechanej geometrii, pamiętajmy, że nie wszystko da się tam ustawić (przynajmniej w 147/156/GT).
Napisał cinas1980
no nic póki co trzeba sobie odpuścić silniki JTS jeśli chodzi o zagazowanie. trzeba będzie poszukać V6 i tyle
Też jestem tego zdania
"Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia "
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
gaz do jts
,
jts gaz
, silniki jts, alfa romeo 156 2.0 jts gaz, najlepsza instalacja gazowa do silników jts, instalacja gazowa do fsi stanie cieklym cena montazu, jts instalacja gazowa, instalacja gazowa jts, alfa jts gaz, silniki jts alfa romeo, lpg do silników jts, vialle lpi volvo, alfa jts założenie gazu, jts i gaz, alfa 3.2 jts na gaz, instalacje_do_silnikow_jts, 1 8 jts gaz, gaz alfa jts, silnik 2000 jts alfa romeo opinie, alfa romeo jts gaz, gaz silnik jts, alfa romeo 156 2.0jts gaz, gaz do jts alfa, lpg do silnika jts, gaz do alfy jts
Zakładki