Witam!
Jutro będę zakładał gaz do swojej alfy 145, zastanawiam się gdzie umieścić wlew gazu oraz przełącznik w kabinie. Czekam na wasze sugestie i propozycje, mile widziane konkretne odpowiedzi od użytkowników Alf 145 już z zamontowanym gazem.
Pozdrawiam

Witam
Wlew mam zamontowany w tylnym zderzaku po prawej stronie. Korek i zderzak sa czarne wiec nie rzuca sie w oczy.
Natomiast przełącznik mam zamontowany kolo lewarka zmiany biegow w tym plastiku po stronie kierowcy.
Alfa Romeo 155 1.7 TS "Nero"
Alfa Romeo 156 1.9 JTD "Proteo Rosso"
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW "Alfa Rosso"
A ja wlew mam za klapką od benzynki
A przełącznik w tym plastiku koło ręcznego od sterowania lusterkami
Pozdro
Posiadam Blokady wałków rozrządu zastosowanie:
Alfa 145 1.4 16V i 1.6 16V ,Alfa 147 1.6 16V ,Alfa 156 1.6 16V
Oraz VAG USB KKL + Alfadiag. Moge pomóc![]()

Wlew w zderzaku z prawej strony. Zarówno zderzak jak i korek wlewu czarne, więc jest OK.
Co do przełącznika (zintegrowany ze wskaźnikiem poziomu gazu) to mam po prawej stronie, za kołem kierownicy - nieco poniżej przełącznika wycieraczek
pzdr
Witam, wlew tak jak poprzednik napisal przy wlewie paliwa, najlepsze chyba miejsce, jedyny minus na poczatku mozna zapomniec o wykreceniu tego wariatai pojechac w droge
. a przelacznik mialem po lewej stronie na rogu oslonki do bezpiecznikow w alfie 156. Widzialem tez na panelu do regulacji lusterek . nawet tez spoko. pozdro

Właśnie minus tego ze wlew gazu jest obok wlewu paliwa jest taki ze za każdym razem trzeba wkręcać tego wariata. a plus taki ze nie widać tego wlewuale to już każdy musi sam zdecydować co mu bardziej odpowiada
![]()
Alfa Romeo 155 1.7 TS "Nero"
Alfa Romeo 156 1.9 JTD "Proteo Rosso"
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW "Alfa Rosso"

Auto już zostawione u gaziarza, montuje BRC Sequent 24, wlew będzie najprawdopodobniej w zderzaku po prawej na dole, a włącznik na plastiku dookoła lewarka w lewym górnym rogu.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki