hehe witaj w klubie kolegolepiej było kupic magic jety
![]()
Panowie dzisiaj wymieniłem moje zużyte/niedziałające należycie, czerwone Valteki, na których zrobiłem zaledwie 25kkm, na takie wtryskiwacze:
Całkowity koszt z regulacją to 200zł.
Pytanie brzmi:
- czy ktoś miał z nimi do czynienia?,
- czy są dobre ( na dzisiejszych jazdach próbnych sprawowały się dobrze),
I najważniejsze:
- czy pożyją dłużej niż poprzednie Valteki?,
Mam nadzieje,że znajdzie się chociaż jedna pozytywna opinia ponieważ podczas mojej 60tyś jazdy na gazie to są 4-te wtryskiwacze gazu a całkowite koszty założenia+serwisowania instalacji gazowej przekroczyły już ponad 5500zł![]()
hehe witaj w klubie kolegolepiej było kupic magic jety
![]()
AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6
Pan gazownik, zapytawszy go o Magic Jety, powiedział że bardzo dużo mają reklamacji na te wtryski a z kolei te zbierają same pochlebne opinie![]()
Bo i nie mogą żyć długo Ty masz tam półsekwencję czyli 2 wtryski na jeden obrót wału / cylinder/czyli wtrskiwacze wykonują podwójną pracę.
Aha czas na wolnych to ok 2.5ms także tylko szybkie wtryski dadzą radę.Ewentualnie /jeżeli sterownik tak ma/ to można zrobić wolne na benzynie a np. lpg dopiero od 1000 obr .
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
dobrze wiedzieć , po tylu latach
Rzeczywiście czasy się zgadzają ale zółtych Valteków gazownik również nie polecał ponieważ "są za szybkie i przez to szybko kończą żywot"a te Fasty mają jakieś teflonowe płytki i na przestrzeni pół roku nie było z nimi problemu.
Nad tym będę musiał się mocno zastanowić![]()
Piotriix z tych Fastów gazownik przy montażu wyciągnął dysze ponieważ miały za za małą średnicęa nie miał czym ich rozwiercića następnie wyregulował gaz.
Dodał po regulacji do tygodnia czasu mam możliwość powrotu na moje stare czerwone Valteki bądź coś innego.
Może zaproponujesz jakieś inne rozwiąznie ponieważ na wolnych obrotach znowu obroty falują i potrafi czasami przełączyć się na gaz przy przyśpieszaniu![]()
Jaki masz sterownik wtrysku LPG??
Szczerze jak najbardziej widzę tu MATRIXy HD344
156 3,0 V6 24V 1999r. 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w niustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Nie obecny do końca świata a nawet jeden dzień dłużej ...
Wyciągnął dysze a co w zamian wsadził??
Kto chce szuka sposobu,
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
Zawór gazowy ZAVOLI
Wielozawór TOMASETTO
Obudowa zaworu TOMASETTO
Przełącznik/centralka ALISEI N-ZAVOLI
Układ elektroniczny ALISEI N-ZAVOLI
[/QUOTE]
Piotriix jeśli otworzysz fotkę z tymi FASTami z mojego postu to zobaczysz że dyszę są wkręcone w plastikowe tulejki, więc on wykręcił te mosiężne dysze a na nie po prostu nałożył przewód![]()
No nie ja wymiękam.Pomysłowość gazowników jest chyba niewyczerpalna.
A w najbliżym sklepie nie ma wiertełek??Czy szkoda mu parę zł/.Wiesz co kup parę browarów i uśmiechaj się szeroko do Grzesia bo z tym fachmanem to Ty daleko nie pojedziesz
Kto chce szuka sposobu,
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki