Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
-
Moderator
Romeo
pisząc o takich obrotach silnika mam wrażenie, że masz japoński motocykl..
sorki za OT
-
19-03-2010 21:47 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Gaz
Zebym ja jescze wiedzial gdzie ten komputerek od gazu szukac i jak on wyglada moze ktos uswiadomi 

Napisał
AArti
Problem może dotyczyć sterowania - sprawdx stan kości na kompie gazu(czy nie ma "zielenizny") i ja bym jeszcze rozebrał kompa(4 sruby,które mogą się na 80% pourywać) i zobaczył czy woda sie nie dostała do środka.Jeżeli tak to utlenione luty i ścieżki przemyć i zabezpieczyć chemią do elektroniki a przy składaniu uszczelnić kompa na silikon-dekiel kompa i gniazdo dookoła,żeby nic się tam nie lało.
Pozdrawiam
-
Użytkownik
Maniak resoraków

Komp powinien się znajdować gdzieś na dole z tego co pamiętam w okolicach na przedniej części komory silnika - trzeba poszukać
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Gaz

Napisał
AArti
Komp powinien się znajdować gdzieś na dole z tego co pamiętam w okolicach na przedniej
części komory
silnika - trzeba poszukać
Znalazlem rozkrecilem troche tam widac na sciezkach zawilgotnienie ale to minimalne i 2 rezystorki sa zasniedziale przeczyscilem zasilikonowalem i zobacze efekty a sruby sie pourywaly te od dekielka tak jak napisales na 80 % wszystkie poszly
a Ogolnie to prawie sasiedzi jestesmy
-
Użytkownik
Maniak resoraków
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Gaz
hmm komputer przeczyszczony mial przepalona jedna sciezke zrobione ale nadal czekam na przewody swiece i fajki na cewki nieraz udaje mi sie na gazie jezdzic i to normal jezdze a jak sie troche zagrzeje pojezdze to przestaje i lipa wiec nie wiemcz czy to beda przewody i swiece przyczyna i zaczol mi cos warczec uklad wydechowy blizej gdzies silnika jakies pomysly jescze co moze byc z tym gazem
-
Menefreghista
Romeo
A jak benzyna?Może zrobić małą diagnostykę na benzynie i określić jaki jest faktyczny stan silnika.Bo coś mi się wydaje,że lpg to nie jedyny problem jaki masz
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
-
Użytkownik
Maniak resoraków

Napisał
gombej
hmm
komputer przeczyszczony mial przepalona jedna sciezke zrobione ale nadal czekam na przewody swiece i fajki na cewki nieraz udaje mi sie na gazie jezdzic i to normal jezdze a jak sie troche zagrzeje pojezdze to przestaje i lipa wiec nie wiemcz czy to beda przewody i swiece przyczyna i zaczol mi cos warczec uklad wydechowy blizej gdzies
silnika jakies pomysly jescze co moze byc z tym gazem

Przestaje wogóle jechać na gazie czy poszarpuje jakby nie palił na wszystkie garnki?!
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Gaz
szarpie jakby nie palil na wszystkie garki jak mu sie tam wcisnie odpowiednio gaz lekko czy mocniej to tam poszarpuje na bezynce jest ok i ma buta ale przy zapalaniu zauwazylem ze na wieksze obroty przez chwile 1500 pozniej spada na 1000 i sie trzyma nie gasnie nic itp chyba ze to ssanie jakies

Napisał
AArti
Przestaje wogóle jechać na gazie czy poszarpuje jakby nie palił na wszystkie garnki?!
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Objaw uszkodzonej(ych)cewek?! - sprawdź cewki.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia