Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
Użytkownik Ogier

ja kolego wymieniałem zderzak sam i co się z tym wiązało musiałem odkręcić wlew gazu, trzeba pamiętać żeby na początku go rozszczelnić i zabierać łapki - ucieka gaz z rurki pomiędzy wlewem a zbiornikiem. później skręcić porządnie i powinno być ok
Użytkownik Romeo

Napisał
kasza85 
ja kolego wymieniałem zderzak sam i co się z tym wiązało musiałem odkręcić wlew gazu, trzeba pamiętać żeby na początku go rozszczelnić i zabierać łapki - ucieka gaz z rurki pomiędzy wlewem a zbiornikiem. później skręcić porządnie i powinno być ok
Tak jak kolega napisał, ucieka LPG z rurki między zaworem tankowania a wielozaworem butli i tyle, powinno potem udać się skręcić na starej baryłce, jeśli się nie uda ucinasz rurkę, zakładasz nową barylkę i skręcasz na nowo. Baryłka niecałą złotówkę kosztuje.
156 3,0 V6 24V 1999r. 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A

- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w niustającej przebudowie

AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Nie obecny do końca świata a nawet jeden dzień dłużej ...
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
wlew gazu budowa
, budowa wlewu gazu
, wymiana wlewu gazu
, budowa zaworu wlewu lpg
, jak skrecic baryłke, budowa zaworu wlewowego gazu, ucieka lpg z zaworu wlewu, budowa wlew lpg, budowa wlewu do gazu, montaż zaworu lpg, montaz zaworu gazuTagi dla tego tematu
Uprawnienia