witam
szukałem podobnego tematu ale nic nie znalazłem. w związku że zakupiłem sobie kabelek do obsługi instalacji stag , i nie mam jeszcze dostatecznej wiedzy będę prosił mądrzejszych od siebie o porady
odemnie linki do stron z których posiłkuję się
forum
https://forum.ac-sa.eu/
program i instrukcje obsługi
http://www.ac.com.pl/programy-i-inst...e-obslugi,275/
mam nadzieję że się to przyda
na początek to moja instalacja:
- czerwone valteki
- parownik landirenzo
- sterownik stag 4
moje pytanie takie- jakie do silnika 1.8 TS powinno być ciśnienie?
Skromne 1.8 ale 144 powody do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

valtek czerwony typ 30
dysze średnica 2.3 mm
czy takie ustawienia mogą być? zmniejszyłem ciśnienie gdyż mi obroty strasznie falowały teraz jest ok.
Te dysze to 2,3mm raczej nie mają, masz za wysoki mnożnika jak na taką dysze niby użytą przy tym ciśnieniu. Druga sprawa nie podoba mi się czas wtrysku PB na wolnych obrotach, powinno byc koło 3,5ms, albo masz rozjechaną adaptacje sterownika PB lub szwankuje MAF lub lambda.
Najlepiej nagraj plik OSC z jazdy, wyślesz mi mailem wtedy sobie go przejrzę i Ci powiem coś więcej, dane jakie mają być logowane to czas wtrysku PB i LPG, ciśnienie gazu, MAP, lambda i rpm. Nagraj jazde ze stałym obciążeniem, hamowanie silnikiem, i parę razy przeciągnij po obrotach oż do odcięcia.
A I BARDZO NIE PODOBA MI SIĘ MAP TWOJEGO SILNIKA, TO NIE V6 ŻEBY MIAŁ TAK WYSOKI, SZUKAJ LEWEGO POWIETRZA, MA BYĆ OK. 0.3!!!!
Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 21-04-2010 o 20:21
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
cinas thanked for this post

zapomniałem - nie wiem o którą dyszę dokładnie chodzi tą co jest w kręcona w kolektor czy tą która jest wkręcona we wtryskiwacz
dysza w kolektorze ma 3,2 mm
dysza we wtrysku ma 2,3 mm
O dysze w wtrysku. Mierzyłeś że to prawdziwe 2,3mm, sam to wierciłeś?? Jesli dysza 2,3mm a tak wysoki mnoznik wychodzi przy Twoim cisnieniu to wtryski maja pewnie skok zmniejszony.
Szukaj źródła nieprawidłowego MAPa, za wysoki masz, gdzieś lewe powietrze ssie, to by tez tlumaczylo podniesiony czas wtrysku.

dysze już takie były. czy filtr stożkowy może mieć wpływ na MAPa? po weekendzie nagram plik OSC i Tobie podrzucę
Odfajkuj ,,wyłącz przy pierwszym,, 1 zakładka.
Grześ po mojemu 2,3 to za mało a wiesz u mnie też map wskazuje ok 0,43
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest

to co stożek może powodować zbyt duży MAP?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki