Witam
jesli temat juz był to przepraszam ale jestem w pracy
mam alfe 147 1.6 benzyna 120 KM silnik T.SPARKLE rok produkcji: 2005
chce do niej gaz załozyc. gaziarz mi wycenił 2 modele do niej
za 2200 i za 2800 - landi renzo ( ten drugi sie tak nazywa )
pierwszy za chiny nie mam pojecia jak sie nazywa.
co sąsidzie o gazie do tej alfy? te drozszy czy ten tańszy? ktos juz zakładał albo miał stycznosc z kim kto to robił? nie rozwali mi to silnika?
dzięki za pomoc !!!!

Bez względu na fakt, że są tu na forum szczęśliwie zagazowanija do Alfy nigdy bym gazu nie posadził.
A jeśli masz na to wyjątkową ochotę to V generacji
P.S Silnik to TWIN SPARK nie sparkle![]()
michalm, od takich pytań jest dział LPG: http://www.forum.alfaholicy.org/lpg_zone/
a odpowiedź na Twoje pytanie dt. gazu w silniku TS znajdziesz tutaj (2.0TS i 1.6TS to podobne konstrukcje, nie licząc rozrządu i pojemności oczywiście)
http://www.forum.alfaholicy.org/lpg_...s_pytanie.html
Były: Fiat 126p 650; Honda Civic 1.4i EJ9; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic
Jest: Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed
Landi Renzo to świetne instalacje jednak ... no właśnie 90% gazmenów w Polsce to nie wykwalifikowani zakładacze, nie potrafią wykorzystać możliwości sterownika LandiRenzo, wszystkie instalacje Landu fakt że było ich tylko 8 które wpadły mi w ręce do poprawki, były tylko po autokalibracji i wygoniono klienta że niby wszytko zrobione cacy!!!!!.
Szczerze lepiej już założyć polskiego STAGa lub BRC PLUG&DRIVE <= ta instalacja niemal żadnej wiedzy od gazmena na temat jej działania i regulacji nie wymaga ;]
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
Ja mam STAG-a + MagicJet-y + Parownik Zavolin N czy coś takiegoi Jakieś tam akcesoria których nie pamietam. Zrobione jak narazie 10tyś i zero Problemów jak i z silnikiem tak i z gazem
Pozdrawiam
Posiadam Blokady wałków rozrządu zastosowanie:
Alfa 145 1.4 16V i 1.6 16V ,Alfa 147 1.6 16V ,Alfa 156 1.6 16V
Oraz VAG USB KKL + Alfadiag. Moge pomóc![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki