Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
    Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    chełm
    Auto
    alfa romeo 156 1.8 1998
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie jaki LPG do 1.8t.spark

witam tak jak w temacie mam pytanie jaki LPG zakładać do alfy 156 1.8t.spark bo byłem dzisiaj u gościa który zakłada i odradzał mi sekwencję bo mówił że trzeba robić dodatkowe smarowanie zaworów bo inaczej gniazda powypala mówił żebym znalazł metalowy kolektor i założył zwykłą instalację i teraz pytanie czy to się opłaca i czy taki kolektor będzie taki sam jak w mojej alfie http://www.allegro.pl/item1023951577..._0_1_6_ts.html proszę o pilną odpowiedź

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    156 3.0 V6 24V ------------------ GT 3.2 V6 24V
    Czas spędzony na forum
    22 d 11 h 38 m

Domyślnie

Cytat Napisał rashitmc Zobacz post
    witam tak jak w temacie mam pytanie jaki lpg zakładać do alfy 156 1.8t.spark bo byłem dzisiaj u gościa który zakłada i odradzał mi sekwencję bo mówił że trzeba robić dodatkowe smarowanie zaworów bo inaczej gniazda powypala mówił żebym znalazł metalowy kolektor i założył zwykłą instalację i teraz pytanie czy to się opłaca i czy taki kolektor będzie taki sam jak w mojej alfie http://www.allegro.pl/item1023951577..._0_1_6_ts.html proszę o pilną odpowiedź

Dobra rada: Zmień zakład!!!!

A tak odnośnie instalacji, tylko dobra, wtrysk LPG, żadnych mikserowych wynalazków, zainteresowany?? Odezwij sie na PRIV.
    Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 25-05-2010 o 14:32
    156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A - kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
    AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]

Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

Menefreghista Romeo Avatar piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Czas spędzony na forum
    8 d 3 h 14 m

Domyślnie

Grześ skąd oni biorą tych fachmanów
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6v12 lpg -była
    156 V6v24 lpg-była
    147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
    166 2.0 V6 TB -LPG-jest

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Czas spędzony na forum
    22 d 11 h 38 m

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Grześ skąd oni biorą tych fachmanów

Nie wiem, ale mi już ręce opadają ostatnio, odezwał się do mnie chłopak z Lublina odnośnie 166 2,5 i założenia instalacji, powiedziałem mu swoją cenę i tak śmieszną jak na podzespoły które miały iść pod maskę i ogólnie sposób montażu ale nie za drogo, no dobra przymusu nie ma, każdy robi co chce ze swoim autem ;] I tak oto wynalazł sobie DT Gas na Lubartowskiej co mu za 2500zł zrobią instalację, no cóż będę miał potem klienta na masę poprawek i może nawet silnik mu 2,5 sprzedam bo znając DT Gas i ich podejście to głowice się chłopakowi za jakieś 20tys km przydadzą nowe ;]
    156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A - kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Kynium
    Mieszka w
    Żary
    Auto
    156 2.0 TS '99 manual
    Czas spędzony na forum
    6 d 14 h 18 m

Domyślnie

Cytat Napisał rashitmc Zobacz post
    witam tak jak w temacie mam pytanie jaki LPG zakładać do alfy 156 1.8t.spark bo byłem dzisiaj u gościa który zakłada i odradzał mi sekwencję bo mówił że trzeba robić dodatkowe smarowanie zaworów bo inaczej gniazda powypala mówił żebym znalazł metalowy kolektor i założył zwykłą instalację i teraz pytanie czy to się opłaca i czy taki kolektor będzie taki sam jak w mojej alfie http://www.allegro.pl/item1023951577..._0_1_6_ts.html proszę o pilną odpowiedź

Ja poprostu wymiękam. Fachowiec pierwsza liga. Wcale nie zdziwiłbym się jakby jeszcze proponował Ci instalacje za kilkaset złotych (bez papierów) bo po co przepłacać i jeszcze do tego można mieć przegląd znacznie tańszy.
    To ja dorzucę jeszcze coś od siebie: powkręcaj śruby w miejsce mniejszych świec bo po co Ci dwie skoro np. golf ma jedną świecę na cylinder i jeżdźi na zwykłym parowniku. Albo w ogóle po co ci alfa? zamień ją na szmelcvagena. Problemów mniej.
    Pozdrawiam i radzę zmienić mechanika. I to szybko zanim zrobisz duże kuku swojej belli.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Czas spędzony na forum
    22 d 11 h 38 m

Domyślnie

Najgorsze jest to, że ludzie z zaawansowanych technicznie aut na wielopunktowym wtrysku PB, z zaawansowaną elektroniką uwsteczniają jeszcze dzisiaj silniki do ordynarnych/prostych układów podciśnieniowych które nawet gaźnikom do pięt nie dorastają ;/

Ale taki kraj, Polak potrafi i lepiej wie wszystko niż konstruktor silnika, zobaczcie nawet na allegro na zamienniki kolektorów np. do renault, masz plastikowy kolektor ssący jaki problem?? Pan Czesio w stodole pod Pierdzikowem Dolnym wyspawa ci z rurek i kawałka złomu kolektor metalowy i co najgorsze zakłady montują to i znajdują frajerów na takie okaleczenie auta ;/ Za takie numery to w betonowych butach do Soliny się powinno wrzucać ;]

Jak ktoś ciekawy niech wejdzie na stronę http://www.drypa.pl i w zakładce KOLEKTORY poogląda sobie cuda rąk polskich spawaczy ;]
    Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 26-05-2010 o 09:35

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Kynium
    Mieszka w
    Żary
    Auto
    156 2.0 TS '99 manual
    Czas spędzony na forum
    6 d 14 h 18 m

Domyślnie

Grześ może opanować wymianę silnika TS w 156 na taki z golfa 1.8 90KM albo lepiej taki z audi z lat 80 na zwykłym gaźniku ze zwykłym "junkersem" i nazwać to jako hit dla oszczędnych, bo niby po co ograniczać się do wymiany kolektora jak za cenę silnika będzie stać klienta na "pierdziawke" z gazem.Sposób na sliczne auto z gazem i to bez problemów z panewkami, świecami, wariatorem itd.
    Coś czuję, że sposób na biznes świetny, bo przecież silniki z gaźnikami nie miały żadnej elektroniki. Takie plug & play ale bez wersji plug.

Menefreghista Romeo Avatar piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Czas spędzony na forum
    8 d 3 h 14 m

Domyślnie

Cytat Napisał Kynium Zobacz post
    Coś czuję, że sposób na biznes świetny, bo przecież silniki z gaźnikami nie miały żadnej elektroniki. Takie plug & play ale bez wersji plug.
    Ta wszelkie sknery i złotówy macie gotowe rozwiązanie
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6v12 lpg -była
    156 V6v24 lpg-była
    147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
    166 2.0 V6 TB -LPG-jest

Użytkownik Rowerzysta Avatar Krzysiek146
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    146 Junior 1,4 TS 99' Moja była...
    Czas spędzony na forum
    3 d 11 h 8 m

Domyślnie

Postanowiłem trochę się podczepić pod obcy temat, żeby nie robić bałaganu

Mam Alfe 146 1.4 TS chcę do niej wrzucić gaz i z tego co poczytałem wychodzi, że najlepiej (tzn dobra jakość i dobra cena) wyjdzie mi takie cuś:
    Sterownik STAG (tylko nie wiem czy 300, 300-4 czy Stag4)
    Listwa wtryskowa Matrix
    Reduktor Lovato
    Jakie ew. zmiany możecie mi doradzić? Wiem, że taką instalacje we Wrocławiu powinna ogarnąć ALMA z Grabiszyńskiej, w końcu są dystrybutorem tych instalek. I jaki sterownik w końcu wybrać? Raczej nie będę nic grzebał przy silniku, zależy mi na spokojnej jeździe i dobrego współgrania/zestrojenia z silnikiem (choć tutaj 90% to robota człowieka)
    Ostatnio edytowane przez Krzysiek146 ; 15-06-2010 o 19:48

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Czas spędzony na forum
    22 d 11 h 38 m

Domyślnie

listwa Matrix OK, sterownik STAG4 reduktorek poproś o Zavoli Zeta-N.

12. Thanks Krzysiek146 thanked for this post
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

lpg do alfa romeo 1.8 t.spark

alfa romeo 156 1.8 ts lpg

Zakładki

Uprawnienia