• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Chip i Lpg

• Autor wątku Autor wątku Rafik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Rafik

Nowy
Witam.

Ktos ma taka konfiguracje? Zakladam niedlugo gaz i zastanawiam sie nad chipem. Beda czy nie beda problemy?

Pozdr.

Ktos ma taka konfiguracje? Zakladam niedlugo gaz i zastanawiam sie nad chipem. Beda czy nie beda problemy?
Najpierw chip potem lpg.Jak lpg będzie odpowiednio dobrane to nie powinno nic się dziać

Jak dobrze podłubiesz to 3.0 to będzie się trzeba trochę napocić żeby w pełni jeździło na LPG jak powinno.

U siebie mam 3.0 w 156 na sterowniku me2.1 z mapą wtrysku od 2,5, do tego większe wtryski no i LPG i powiem tak, w tej chwili auto śmiga na dyszach wtrysków gazowych 2.9mm gdzie standardowo 3.0 leci na 2.6mm i ma bogato a u mnie tego rozmaru dysza wystarczała do 70% możliwości auta, do tego ciśnienie 1,25bar na reduktorach bo jest ich dwie sztuki, dwa zawory fazy ciekłej, dwa podwójne filtry fazy lotnej, zdublowane zasilanie fazą lotną wtrysków LPG i przerabiany wielozawór butli, zamiast rurki Cu 8mm przewód FARO którego nie da się załamać przy montażu co ważne aby nie dławił przepływu gazu z butli na reduktor i dopiero jest jak powinno, auto nawet na LPG jak się go mocno goni potrafi puścić szaro-czarnego bąka tak jak na PB jak się dokręca do odcięcia ;] gazioru mu nie brakuje ale niestety przeróbki których dokonałem raczej żaden zakład Ci nie zrobi, raz z braku wiedzy, dwa z ogólnego olewania przez gazmenów, trzy ze względu na czas jaki trzeba na to wszystko poświecić.

Ostatnio przy wygłupach udało mi się spalić ok. 27l/100km LPG ;]

Ostatnia edycja:

Angel Tunning. Bardzo dobra firma do chipowania w UK. Robili chipa w dieslu i rakieta. Prawie rok i nie ma zadnych problemow.

---------- Post dodany o godzinie 19:54 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:51 ----------

Bede zkaladal instalacjie STAG 300 za 1250 funtow. Poleca cos jeszcze lepszego z gwarancja na 300.000 km za 1450 funtow. Wlasnie sie zastanawiam...

Pozdr.

Amortyzatory
Powrót