Ostatnio edytowane przez piotriix ; 21-07-2010 o 18:58
"...kto nie ma odwagi jeździć Alfa Romeo ten sam jest sobie winien..."
Na podwójnym gazie nic
Nie mam gazu niestety... (albo i stety... sam nie wiem)
Też myślałem nad gazem (chociaż szkoda mi autka) i chętnie poczytam wypowiedzi
Pozdrawiam

No ja przelatalem juz ponad 50kkm. Samochod z 2001 r, instalka od 2005. Wczesniej tez mialem auto na gaz, ale nie sekwencyjny. Powiedzialem ze nigdy wiecej tego syfu w aucie. Albo PB albo ON. Jednak Kupilem Alfe z Instalacja IV Generacji (sekwencja), montowana w Holandi. I powiem tak: Zebym nie musial tankowac LPG to niewiedzialbym ze mam samochod "na gaz". Zadnych problemow, zadnych roznic w osiagach czy jade na PB czy LPG. Auto jezdzi tak jak w dniu zakupuJa widze same +. Chodz sa tacy co uwazaja ze LPG w Alfie to profanacja ( jesli bierzesz czyjes slowa do siebie to lepiej nie zakladaj
) Jak juz sie zdecydujesz zalozyc instalacje LPG i nie miec problemow to napewno nie proboj oszczedzac i montowac tego u 1 lepszego Henka z Dupek Dolnych.
Ostatnio edytowane przez rdk_ ; 04-06-2010 o 23:08
♥ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili ♥
Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 106 kW 2001r ] SPORTPACK /// 2008-2011r
Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 100 kW 1999r ] SPORTPACK /// 2011 - .....

18 tys a poprzednim autem 160 tys. Po 200 tys silnik bez śladów zużycia(rozbierałem).

LPG samo w sobie nie jest złym paliwem (o czym świadczy ilość przerobionych aut np. we Włoszech czy Holandii).
Problemem jest niewiedza osób montujących instalację, cięcie kosztów przez warsztaty, i niestety jakość samego LPG u nas (jak wszystkich paliw zresztą).
W końcu ktoś to dobrze ujął, dodatkowy problem to statystyczny Kowalski który chce żeby zagazować auto jak najtaniej ....
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
Łącznie ze 170000km w tej ok 30000 w 155 ciut więcej, w volvo ponad 100000km/1 generacja/
Pozostałe IV .
W 155 miałem sirocco instalkę -syf nad syfami ./najsłabsze ogniwo tej instalki/
wtryski były matrixa
reduktor silver KME
Niestety zawierzyłem instalatorowi.
Choć dałem 4000zł to dopiero po moich poprawkach w miarę jeżdziła .
W 156 założyłem sam i dopiero jestem zadowolony.
W 147 jak będę zakładał to mam nadzieję,że będzie jeszcze lepiej.
Ale napewno będzie to stag 300 sterownik.
Wtryski Grześ mi jakieś polecił i choć nie są tanie założę je .
Co do reduktora narazie myślę o GOLDZIE choć nie upieram się przy nim.
A w volvo miałem ruską instalkę i z...a aż miło.
155 ma już pewnie ponad 200000km następny właściciel tez jeżdzi na lpg.
Aktualna 156 ma już ponad 200000 i jeżdzi
i ma się całkiem dobrze.
Ale nadejdzie taki dzień słoneczny i Endru założy LPG
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
AR 155 16V 2,0 170 000 przejechałem na zwykłym gazie (parownik) auto mam 7 lat.Tyle jeżdżę na gazie.Świece nie wymieniane od nowości (ja tylko jedną miała urwany gwint jak kupiłem).Teraz wymienione wtryski bo przestał już chodzić na benzynie.Gaz założony u mechanika w"Dupkach Dolnych"jak tam ktoś napisał-mechanik sorry-.Silnik nie wiem czy dobry bo nie rozkręcałem.Ale jak jeździ jeszcze to chyba ok.
I NIECH MI KTOŚ POWIE ŻE GAZ W ALFIE TO LIPA.POZDRO DLA ALFISTI.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki