Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13
  1. #11
    grabo_s
    Gość

    Domyślnie

    U mnie na benzynie chodzi normalnie. Problem jest kiedy jezdze na gazie. W czasie jazdy na któryms z biegów jest ok, problem pojawia sie podczas zmiany biegów - gaśnie, choć nie zawsze. Na skrzyzowaniach gaśnie coraz częściej i auto sie dusi.Na poztoju po przełaczeniu na gaz zaczyna sie dusic i gasnac i tu rowniez nie zawsze Nie mam pojecia co może byc ;// Sprawdzałem gumowe przewodu od powietrza i są ok.W weekend wyczyszcze krokowca i przepustnice. Dodam ze owe problemy zaczęły się po wymianie rozrządu.Czy to mozliwe,że źle ustawiona rura która pobiera powietrze moze stanowic problem??

  2. #12
    ufty
    Gość

    Domyślnie

    Zamiast zgadywać co jest nie tak proponuje wizytę w porządnym zakładzie gdzie zakładają instalacje i dokonać pełnego jej przeglądu i regulacji koszt 65zł a na pewno ustawia wszystko jak należy -regularne przeglądy instalacji LPG co ok 30 tyś km to podstawa.
    Instalacje LPG też są sterowane komputerem a ten czasem potrafi kaprysić jak kobieta i bez wizyty na stanowisku diagnostycznym tego sie nie naprawi.

  3. #13
    ja.m
    Gość

    Domyślnie

    Ok mam podobny problem!!! Kupiłem niespełna tydzień temu całą bryczkę i myślałem że jeszcze nie potrafię jej odpalać lub że to pierwsze moje auto na gazie i jest tu jakiś myk... No ale sprawa wygląda tak. Odpala z benzyny i gaśnie potem kręcę kilkanaście sekund i w ogóle nie może odpalić. Mówię tylko i wyłącznie o zimnym silniku. Co do świec i przewodów to podobno niedawno wymieniane (nawet mam stare w bagażniku) na NGK

Podobne wątki

  1. Dziwnie odpala
    Utworzone przez tymon w dziale 147
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 01-12-2012, 14:02
  2. Alfa dziwnie zapala.
    Utworzone przez Młody 25 w dziale 156
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 22-05-2012, 08:48
  3. coś dziwnie trzeszczy... :(
    Utworzone przez bsq w dziale 156
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 06-03-2012, 18:04
  4. AR 156 1.9 JTD dziwnie jedzie
    Utworzone przez Knd18 w dziale 156
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 10-10-2010, 21:14
  5. [146] Dziwnie muli 1.4TS
    Utworzone przez georgeous w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 16-11-2009, 19:55

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory