Żaden tłokowy, zwykły regulator membranowy, mylisz pojęcia.
Co do samego M3, bardzo wydajny termicznie, działa na odwrót niż inne reduktory na rynku, grzeje fazę ciekłą LPG dopiero potem odparowuje gaz w regulatorze.
Co przed tym reduktorem miałeś w Jeepie na zasilaniu?? Jaki wielozawór, zasilanie jaki przekrój, chętnie pogadam wymienię doświadczenia. Jak zrobiona kompensacja między stronami silnika i na jakich filtrach FL poszedł.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
wielozawór tomasetto ale sam wielozawór nie ma znaczenia . wazny jest magazyn gazu przed reduktorem . sa 4 zwijki kompesacji z ósemki . to mu wystarczyło . listwy valtek połaczone . f.fazy lotnej dwa przed kazdą listwą . spadki ciśnien są chwilowe wiec chodzi o dopasowanie magazynu gazu . przy jeepie 4.7 v8 z 2005 r . który przy obciążeniu otwierał wtryskiwacze benzynowe ( open loop) musiały być dwa reduktory , ale w tym samym modelu z kickdownem wystarczył już jeden.
---------- Post dodany o godzinie 22:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:10 ----------
w pierwszej wersji problemy były przy obciążeniu bardziej z temperaturą gazu która spadała do zera. dlatego potrzebna byla instalacja z korektami temperatur.
Ma znaczenie i to główne przy reduktorze M3. Co do wielozawrou Tomasetto, znów lakoniczna odpowiedź, który był założony, zwykły/super/extra?? Różnią się średnicą przejścia fazy ciekłej przez elektrozawór, kolejna sprawa weź kiedyś w rękę wielozawór Tomasetto, wykręć zawór ręczny i popraw przejście z jego komory do komory elektrozaworu, nie poznasz reduktora, żadnych pętelek przed nim nie będziesz wiązał i spokojnie sam jeden pociągnie 200-230KM. Spadki generowane przez reduktor M3 w 98% zależą od tego jak zasilany stabilnie jest fazą ciekłą.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

Tak przeglądam inne posty i wychodzi na to że centralka ICS-03 jest powiedzmy....dość uboga w możliwości regulacyjne. Przyjmijmy że wymienie ten reduktor, panowie zapewne zrobią mi autokalibracje i powiedzą w drogę a na zrzutach było widać że czas wtrysku benzyny był za krótki co jak zasugerował GrzesiekK może być spowodowane za dużym rozwierceniem dysz.
W programie przy ręcznej zmianie składu mieszanki jest tylko możliwość korekty procentowej w zależności od obciążenia silnika.
Próbowałem wyregulować mieszankę na biegu jałowym i przy obniżeniu jej o 10% czas wtrysku Pb podskoczył do tych 3,2-3,5ms
Czy taka regulacja procentowa ma wogóle rację bytu? można w ten sposób dopasować mieszankę dla całego zakresu czy lepiej kombinować ze średnicami dysz żeby po autokalibracji czas wtrysku Pb był taki jaki się należy.
Ostatnio edytowane przez devon58 ; 31-07-2010 o 09:43

Byłem dzisiaj w zakładzie gdzie była instalowana instalacja przez poprzedniego wlasciciela. Powiedziałem jak sytuacja wygląda, ze zdziwieniem zapytał skąd to wiem i jak mu odpowiedziałem że mam interfejs i sciągałem wykresy to się chyba lekko wpienił i dalsza rozmowa ograniczała się do jego słów "przecież pan już wszystko wie" a jak się zapytałem dlaczego nie odpala po postoju to wciagle upieral sie ze to mapa benzyny sie rozjezdza i dlatego nie pali...
trochę to dziwne bo wg niego rozjezdzanie mapy jest proporcjonalne do czasu jaki auto stoi na parkingu
pytam się jaki reduktor to słyszę "jakikolwiek"
W końcu mówi ze ma dla mnie reduktor i pokazuje Landi Renzo IG1
Na pewno wymienię reduktor na Magic3 lub Zavoli Zeta S jak polecaliście, mam tylko pytanie jaki elektrozawór do nich najlepiej dobrać.
Pozdrawiam.

Witam ponownie, po drobnych przebojach z instalacją pod maską wylądował zestaw Zavoli Zeta S 1,2 bar + Matrix HD544 + FL02, dysze rozwiercone na 2,2mm
Mam pytanko do osób które mają założone te Matrixy w TS a mianowicie jakie macie dysze i jak wygląda charakterystyka pracy tych wtryskiwaczy?
Może wrzuci ktoś jakieś screeny ze staga jak wygląda mnożnik na tych wtryskach?
Pozdrawiam.
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (1 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki