Witam alfa 156 1.6 ts sterownik stag 4 dioda sygnalizuje prawidlowe przełączenie na lpg natomiast na stacji tankuje już tylko pb a gaz za wartości rzędu 0,54 złgazownik wymienil parownik za 450 zl bo zauważyl za wysokie ciśnienie gazu teraz wg niego jest ok jednak nadal pali tylko pb . kolejne podejżenie to sterownik . Ma ktoś pomysł co jeszcze może być przyczyną ??
i czy jest szansa naprawy sterownika a nie wymiany za 800zl .
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Rafał

Ja bym sprawdził pierw ustawienia, jak masz możliwośc to zrób zrzuty ustawień. Widzę, że ewidentnie pora zmienic gazownika bo 450 zł za wymiana reduktora to już ewidentna przesada.
Ostatnio edytowane przez dududs ; 21-07-2010 o 13:16
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

Warto pamietać ,że elektronika staga ma 2 lata gwarancji.A naprawa pogwaranyjna w AC aż taka droga nie jest.Polecam kontakt z firmą AC
Tak jest gwarancja problem tylko w tym że kupilem ją z już zainstalowanym lpg a poprzedni właściciel nie dokonal 1 pomiesięcznego darmowego przeglądu więc w ciemno stawiam że gwarancja niestety przepadła
Książeczkę gwarancyjną masz?? Na elektronikę jest 24 miesiące gwarancji.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
sprawdz przewód elektryczny od inst gazowej który jest podpięty pod cewkę zapłonową. Jest lutowane połączenie czy skecone na ryja??
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
Podlacze sie do tematu, nie wiem czy mamy ten sam problem. Przy ustawieniu jazdy na gazie nie przełącza mi wogóle tylko puszka z przełacznikiem wydaje okrutne piszczenie. Gdzie moge sie udac w warszawie by jakis dzielny fachowiec za nie wielkie pieniadze mi pomógł. z gory dzieki za pomoc
---------- Post dodany o godzinie 21:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:35 ----------
aaaa moze ktos z was mial juz taki problem??
Ogólnie krótki sygnał dźwiękowy to przeważnie w każdej instalacji sygnalizacja zbyt niskiego ciśnienia gazu.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki