Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: butla brak papierów

ViP Maniak resoraków Avatar Rufik
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    wigry 3/AR166 1,4 tdi

Domyślnie butla brak papierów

mam problem gdzieś zgineły papiery z butli a przeglad do dzisiaj co teraz ???
    instalacja ma 9 lat (2001rok montaż )
    butla w kole
    [IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Musisz wyrobić nowy papier. Butla może być użytkowana max 20lat. Ja też nie miałem papierów więc jeździłem do Stalowej Woli gdzie podbili mi butlę na 8lat bo butla już ma 12lat. Akurat to było dziwne jak koleś (poprzedni właściciel) miał robiony przegląd przez te 2lata jeżeli butla była nie podbita. Bo do twojej wiadomości podaje że butle masz ważną na 10 lat a po 10 latach mogą ci podbić na kolejne 10 lat jeżeli butla jest w świetnym stanie(robią jej przegląd). Koszt jest różny. Ja zapłaciłem 170zł. To akurat było tanio tym bardziej że przedłużyli mi ważność butli do max. Nabijają ci nowy nr na butli i wręczają papier. I tyle. Musisz się popytać u siebie gdzie podbijają butlę i przedłużają ważność. Pozdrawiam

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    wigry 3/AR166 1,4 tdi

Domyślnie

fajnie ale ja w ogule nie mam papierów (gdzies zgubiłem całe papiery z gazu niemam nawet tego papierku z legalizacii to jak maja mi ja przedłuzyc )

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Zrobią ci legalizacje. Najpierw robią przegląd butli sprawdzają jej grubość patrzą wszystkie kable i coś tam jeszcze.. później koleś nabija nr i wydaje papier. Wszytko trwa max 30min. Tylko abyś miał w dowodzie rejestracyjnym że Alfa ma benzynę i gaz. Bo jeżeli jest sama benzyna to może to wyglądać że jakiś wiesio założył butle na lewo i teraz chcesz jej legalizacji. To na pewno nie przejdzie. Ja pojechałem goły i (nie wesoły) na kontrolę. Wcześniej mnie znajomi straszyli że nie da rady że to belgijska instalacja 4 generacji, że u nas się na tym nie znają i takie tam, a jak się uda to zabule z 400zł a zalegalizują butlę na góra 3lata. Trochę panikowałem. Ale jak zwykle tylko straszyli patrząc z zazdrością na Alfę. Wszystko poszło super. A jeszcze miły pan doradzał, że mam świetną instalację bardzo drogą i żebym o nią dbał i lać tylko najlepszy LPG.

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    wigry 3/AR166 1,4 tdi

Domyślnie

jade sprobowac cos załatwic dam znac co i jak dzieki

---------- Post dodany o godzinie 13:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:21 ----------

wiec dostałem nr tel do producenta i mam dzwonic o wydanie duplikatu legalizacii, a jak nie to wymienic bytle z elektrozaworem wyjdzie jakies 700 jeszcze opcja aby kupic jakas uzywke w miare nową i przełożyć

---------- Post dodany o godzinie 15:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:46 ----------

zadzwonione zamówione 41 zł i producent przysle duplikat jeszcze rok waż na a w miedzy czasie sie cos poszuka

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Widzę że się spóźniłem
    Zawsze się wydaje duplikat i nie ma z tym problemu. Podaje się numery z butli i przysyłają za parę dyszek. A za tą wymianę butli (bo i tak niedługo czeka) to jakoś sporawo. Popytaj gdzie indziej jeszcze. Ja kiedyś w temperówce miałem do wymiany (ale zdążyłem sprzedać) to koleś mi powiedział że do 500zł spokojnie się zamknie z montażem.

Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    wigry 3/AR166 1,4 tdi

Domyślnie

na alegro butla jakies 2,5 sety a elektrozawór 1,5 setki jakos to jest z tych tańszych

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Właśnie, do tego montaż i będzie jakoś tak jak pisałem.