Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
Użytkownik Embrion
Montaż lpg
Witam, zapadla ostateczna decyzja gazuje moją 146 1.6 boxer. Szukam dobrego gazownika w okolicach lublina, znacie ??? , prosze o namiary, jaką instalację polecacie ???
Użytkownik Romeo

Pisałem Ci już na PRIV co i jak z boxerem, osobiście jeśli chcesz wydać do 2500zł na instalację do boxera to lepiej wydaj te 2500zł na PB i olej gaz.
Jedno podstawowe pytanie, czy ten silnik jego osprzęt jest 100% sprawny na PB? Sonda sprawna? Bez niej instalacja wtrysku LPG[sekwencja] nie będzie działała poprawnie a chyba wiesz ile kosztuje sonda do boxera 1.6 i od razu mówię żaden zamiennik nie wchodzi w grę czy też sonda z boxerka 1.4/1.7, boxer 1.6 ma sondę tytanową rezystancyjną (prądową), pozostałe boxery mają sondy napięciowe.
156 3,0 V6 24V 1999r. 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A

- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w niustającej przebudowie

AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Nie obecny do końca świata a nawet jeden dzień dłużej ...
Użytkownik Embrion

Napisał
GrzesiekK. 
Pisałem Ci już na PRIV co i jak z
boxerem, osobiście jeśli chcesz wydać do 2500zł na instalację do boxera to lepiej wydaj te 2500zł na PB i
olej gaz.
Jedno podstawowe pytanie, czy ten
silnik jego osprzęt jest 100% sprawny na PB? Sonda sprawna? Bez niej instalacja wtrysku
LPG[sekwencja] nie będzie działała poprawnie a chyba wiesz ile
kosztuje sonda do boxera 1.6 i od razu mówię żaden zamiennik nie wchodzi w grę czy też sonda z boxerka 1.4/1.7, boxer 1.6 ma sondę tytanową rezystancyjną (prądową), pozostałe boxery mają sondy napięciowe.
nie wiem ile kosztuje sonda, bo nie wymieniałem jest raczej sprawna mam mały klopocik tylko z zapalajaca kontrolka wtryskiwaczy jak jestem w trasie to potrafi sie zaswiecic na kilka sekund ale nic sie nie dzieje nie ma spadku mocy itp. Ile kosztowała by mnie polecana przez ciebie instalacja ???
Użytkownik Romeo

Napisał
saydor23 
nie wiem ile
kosztuje sonda, bo nie wymieniałem jest raczej sprawna mam mały klopocik tylko z zapalajaca
kontrolka wtryskiwaczy jak jestem w trasie to potrafi sie zaswiecic na kilka sekund ale nic sie nie dzieje nie ma spadku mocy itp. Ile kosztowała by mnie polecana przez ciebie instalacja ???
Widzisz pali się CHECK nie wiesz dlaczego, nie próbujesz dociec a bierzesz się za LPG, zła kolejność a CHECKujących aut się nie dotykam ;] Kolejność prosta 100% sprawne PB dopiero rozmawiamy o LPG.

Użytkownik Embrion

Napisał
GrzesiekK. 
Widzisz pali się CHECK nie wiesz dlaczego, nie próbujesz dociec a bierzesz się za
LPG, zła k
olejność a CHECKujących aut się nie dotykam ;] Kolejność prosta 100% sprawne PB dopiero rozmawiamy o LPG.
jakie masz sugestie odnośnie tego cheka, co może być przyczyną ???
Użytkownik Maniak resoraków

mówiąc w prost wszystko za co odpowiada check. Najprościej podłączyć pod kompa i będzie wiadomo co i jak. Po co dochodzić krok po kroku wymienić jedno , następne itd. jak można iść droga prostsza.
Użytkownik Embrion

a co myślicie o instalacji BRC do boxera ?
---------- Post dodany o godzinie 16:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:48 ----------

Napisał
GrzesiekK. 
Widzisz pali się CHECK nie wiesz dlaczego, nie próbujesz dociec a bierzesz się za
LPG, zła k
olejność a CHECKujących aut się nie dotykam ;] Kolejność prosta 100% sprawne PB dopiero rozmawiamy o LPG.
gdzie w lubline proponujesz podłączyk pod kompa ?
Użytkownik Romeo

Jeśli BRC to w żadnym wypadku nie BRC Light, wkładają w tych instalacjach wtryskiwacze Zavoli PAN, za wolne i za mało precyzyjne, same kłopoty przez nie będą, normalne "pełne" BRC na ich wtryskach lub na Keihinie jest OK.

Użytkownik Embrion

Napisał
GrzesiekK. 
Jeśli BRC to w żadnym wypadku nie BRC Light, wkładają w tych instalacjach wtryskiwacze Zavoli PAN, za wolne i za mało precyzyjne, same kłopoty przez nie będą, normalne "pełne" BRC na ich wtryskach lub na Keihinie jest OK.
dzięki za info
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
instalacja lpg krok
, montaz instalacji gazowych krok po kroku
, instalacja gazu do auta krok po kroku
, krok po kroku instalacji lpg
, montaz lpg sekwencja krok po kroku
, montaż instalacji gazowej krok po kroku
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia