Panowie mam pare pytan do ludzi posiadajacych alfa z gazem.
Moj alf pali 16 gazu to chyba za duzo jak na silnik 1.6, bylem u gazownika ale takiego prywatnego niby wyregulowal a nadal pali tyle samo. Moze wiecie co moze byc problemem co mam jeszcze sprawdzic. Ile wasze alfy pala bazynki i ile jedza gazolinki. Moja instalacja jest III generacji oczywscie sekwencja.

sprawdzić przepływomierz sugeruję
Skromne 1.8 ale 144 powody do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Zdecyduj się czy III generacja czy sekwencja to dopiero pogadamy. III generacja to wtrysk ciągły LPG w fazie lotnej, wtrysk sekwencyjny LPG to IV generacja - to całkiem dwie różne epoki w dziejach LPG.
Jeśli nie wiesz co masz, daj foty spod maski.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

powiedz mi jak mam to sprawdzic, alf byl podlanczany do kompa i nie wykryl zadnych bledow. Przypomnialo mi sie ze czasami jak ruszam autem szarpie i nie ma macy, chodzi tutaj o pierwszy bieg. Co o tym myslicie
Zrób mi fotki spod maski żeby było widać elementy instalacji to ci powiem co masz ... bo widze zielony jak trawa na wiosne jesteś ;]
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie

Spoko zrobie to jutro bo dzisiaj juz ciezko bedzie, dopiero raczkuje w tych sprawach
---------- Post dodany o godzinie 22:18 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:38 ----------
Obejdzie sie od fotek znalazlem ksiazke serwosowa i jest to instalacja gazowa sekwencyjnego wtrysku gazu ESGI

W tym rzecz ze byla regulowana, gazownik powiedzial ze poustawial czasy wtryskow jakie same jak na bezynie czyli (3,1 ms) jak dobrze pamietam, powiedzial ze mieszanka byla za bogata i rosla do 5000 obr/s i pozniej malala, niby wszystko poustawial i mialo byc ok a tutaj dalej tak samo.
Chcialem sie spytac czy przeplywomierz tez ma wplyw na dawkowanie gazu czy tylko benzyny. Bo wsumie na benzynie tez mi nie malo pali ale na gazie to tragedia 16litro gazu to juz chyba przegecie
Ostatnio edytowane przez w_szafie_spi ; 05-09-2010 o 12:11
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki