LPG vs SEELESPEED

Dusior

Nowy
Auto
była 75 1.6IE, 145 1.4BX, 156 2,4jtd, 147 2.0TS Selespeed. JEST 156 1,9 16v mjtd 04
Witam nie znalazłem tematu w wyszukiwarce więc zakładam nowy :-)
Zastanawiam się czy da się połączyć LPG z 2,0TS (bez automatu tak) ale czy z skrzynią selespeed da rade?? Jak wiadomo w selespeed jest rozbudowany komputer który wszystkim steruje czy jest możliwe bezproblemowe połączenie go z kompem od gazu?? jeśli tak to powiedźcie mi jaką instalację dać i ile to może kosztować taka instalacja ??

Z góry dziękuję za info

Można, tylko trzeba zwrócić bardziej uwagę na jakość instalacji i jej regulację, przy selespeed jeśli coś sterownikowi silnika będzie rozjeżdżało adaptację to i skrzynia będzie szaleć, ogólnie TS+SS jest dużo czulszy na niedociągnięcia instalacji LPG niż zwykły TS.

Moja propozycja:
-sterownik STAG300-4plus
- wtryski Hana2000 grupa selekcyjna B (czerwone) + porządny filtr fazy lotnej poliestrowy lub włókno szklane, może być Certools F-779-b-d lub Czaja FL-03
- Zavoli Zeta-S, Magic3 lub jak masz sporo gotówki raz a dobrze LandiRenzo IG1

I najważniejsze kumaty gazol, bo trzeba i z głową założyć i wyregulować.

Jak Piotriix wyjdzie z garażu :D to Ci pewnie coś naskrobie od siebie, właśnie gazuje 147 2.0 TS Selespeed żonki ;]

Ostatnia edycja:
Ja mam już prawie rok w moim SeleSpeed instalkę BRC Sequent 24, żadnych problemów.

a jeśli można spytać to ile dałeś za tą instalacje i gdzie montowałeś ozzy??
bo jak nie sprzedam jej to na sprzedaż idzie diesel a na benzynie to koszty jazdy trochę duże

Tylko jedna moje uwaga do BRC, w tej chwili nagminnie warsztaty pchają zestawy BRC Light, na wtryskach i reduktorach Zavoli,o ile reduktory są OK to już wtryski Zavoli PAN nie!!! Jeśli BRC to tylko "pełne" na wtryskach BRC lub Keihin!!!

Wtryski hana ,reduktor KME GOLD ,miedz 6mm,
stag 300-4
Rezultat jeżdzi,ss nie głupieje.
Rada dla innych.Albo przeróbka elekrozaworów od razu albo miedz 8mm z wielozaworami do 8mm.
Filtr fazy lotnej dawać z niskimi oporami ,przelot.

Spalanie ok 15 w cyklu ala miejskim trasa ok 11.5
Jazda ostra ok 15.
W porównaniu z v6 to ts żre paliwo.
Ps.Po testach na skorpionie ST /jest za słaby niestety/ wymiana na kme gold

Ostatnia edycja:
a jeśli można spytać to ile dałeś za tą instalacje ozzy??
Dałem chyba 2700zł. Do dzisiaj działa idealnie. Spalanie od 8.4L LPG/100km do 12.5L LPG/100km. Jak dotąd nie wzięła więcej niż 12.5L.

Ozzy jak Ci sie udaje te 8,4l osiągnąć?

Jeździłem teraz 2 tygodnie z dzieckiem, spokojnie, nie wyprzedzałem, max 100km/h w trasie :(
Ogólnie dramat ale mam spokojną głowę.
Wiesz, mała na przednim siedzeniu obok mnie w foteliku, więc nie ma jak szaleć na drodze
bo czasem jakąś zabawkę trzeba podać albo zabawić.

Amortyzatory
Powrót