156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

Czyli sugerujecie ze wymiana sondy powinna pomoc?

Jeżeli wymiana sondy Ci pomoże, będe zdumionymiałem u Siebie padniętą sondę, też mam 5gen i takich objawów absolutnie nie miałem

Najpierw chyba sprawdze szczelnosc przewodow zawory itp bo wczoraj po zatankowaniu czulem dookola auta gaz wiec moze gdzies sobie ucieka moze w tym lezy jego szybki ubytek z butli

Sprawdź przede wszystkim szczelność połączeń(4 punkty) przewodów zasilających i powrotnych z regulatorem ciśnienia(uszczelki stalowo-gumowe) i dobrze by było gdybyś sprawdził(nawet na słuch po wyłączeniu silnika) czy nie syczy nic z okolic kolektora ssącego(jego dołu)tzn z wtryskiwaczy(uszczelnienia przewodów gazowych we wtryskach).
Ps.-chyba już o tym dostałeś info na PW ode mnie![]()
pozdrawiam
sorry, że odgrzeje kotleta ale wiecie, czy idzie dostać te zakichane uszczelki gumowo-metalowe w naszym kraju? Szukam i nie moge nigdzie dostać :/
156 1,9 M-jet 150KM 2005r
156 2,4 JTD CF2 136 KM 1999r
Fiat Seicento 1,1 SPI 55KM 2000r
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki