-
Użytkownik Romeo

Napisał
Wesolatempra 
Mam wrażenie jakby wysokim ciśnieniem gazownik chciał obejść jakiś inny problem, którego się nie domyślam...
Leń był i tyle, na 90% za małe dysze wtrysków zrobił i nie chciało mu sie poprawiać więc podniósł ciśnienie aby zwiększyć wydajność wtrysków LPG, jednak ma to inne nieporządane działanie, spowalnia/zmienia działanie wtrysków [wydłuża czas otwarcia wtrysku, lekko skraca czas zamknięcia].
Lepij i zdrowej dla całej instalcji jest ciśnienie gazu ustawić na ~1,1-1,2bar i odpowiednio rozwiercić dysze wtrysków LPG.
pzdr. Grzesiek
156 3,0 V6 24V 1999r. 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A

- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w niustającej przebudowie

AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Nie obecny do końca świata a nawet jeden dzień dłużej ...
Podziękowanie za post / Lubi to
Użytkownik Alfa i Omega
Podziękowanie za post / Lubi to
Użytkownik Alfa i Omega

Dziękuje Wam za informacje.
W związku z tym, że obecne wtryskiwacze (czerwone Valtec) zamierzam wyrzucić na śmietnik historii (w ciągu miesiąca, lub dwóch...), czy zostawiać te dysze? Czy w ogóle będą pasować do Matrixów, Magicjetów? Czy może lepiej wziąć dysze razem z nowymi wtryskami?
No i oczywiście wciąż zastanawiam się - czy lepiej wziąć Matrix HD 344 (ok. 400zł), czy Magicjeta (prawie połowę tańszy)? Obecnie jeżdżę dużo (rzędu 40 kkm rocznie, ponad 80% po mieście stołecznym), od czasu do czas lubię poprzeciągać Belle ile tylko da radę i ogólnie jestem w stanie trochę (ale raczej nie więcej
) dopłacić by mi się lepiej jeździło 
Czy jeśli miałbym wtryski Matrix, Magicjet, to czy muszę mieć jakieś specjalne filtry do nich? Obecnie mam filtr w obudowie reduktora (wspomniane Tomasetto) i dalej na przewodzie filtr Czaja.

Napisał
minciu 
Na koniec wyłącz odcięcie
LPG przy wysokich obrotach i zobacz co się będzie działo przy max bucie. Szczególnie pod koniec obrotów na 3 i 4 biegu

Nonono... wystarczy na 3.
Autostradę mamy dopiero w przetargu, a drogi szybkiego ruchu w budowie
-
Użytkownik Pirat drogowy

Napisał
GrzesiekK. 
Leń był i tyle, na 90% za małe dysze wtrysków zrobił i nie chciało mu sie poprawiać więc podniósł ciśnienie aby zwiększyć wydajność wtrysków
LPG, jednak ma to inne nieporządane działanie, spowalnia/zmienia działanie wtrysków [wydłuża czas otwarcia wtrysku, lekko skraca czas zamknięcia].
Lepij i zdrowej dla całej instalcji jest ciśnienie gazu ustawić na ~1,1-1,2bar i odpowiednio rozwiercić dysze wtrysków LPG.
pzdr. Grzesiek
Witaj GrzesiekK,widę że jesteś z Lublina, może znasz jakiegoś dobrego gazownika w mieście którego możesz polecić, bo w mojej alfie też bym założył gaz ale za bardzo niewiem gdzie się udać żeby zrobili to dobrze i w miarę tanio, pozdrawiam
-
-
Użytkownik Embrion

Trochę się załamałem Waszymi wypowiedziami o spalaniu... :/ Moja alfina posiada silniczek 2.5 V6 i instalację sekwencyjną D.T Gas system... W mieście na jednym baku czyli ok 32L przejeżdżam 150-160km czyli pali ok 20-21L i to już po regulacjach u gazownika... Dodam, że miasto to Wrocław, a skrzynia jest automatyczna. W trasie spaliła ok 14L ale była załadowana na maksa i mocna jazda... Prawidłowe spalanie?
-
Zakładki