Użytkownik Alfa i Omega

Napisał
RogerIZ28 
1.8
TS, gaz od nowości, instalacja gazu w fazie ciekłej (V generacja)
To w 2000 roku już były takie instalacje? Skąd Bella pochodzi? Bo chyba nie z Polski
Użytkownik Romeo
Użytkownik Romeo

bartek_chab też mam instalację D.T. Gas system. Przy silniku 2.0 16V TS pali mi 10l gazu w trasie i 11-13,5l w mieście. Oczywiście bez szaleństw.
Uczciwa i wydajna praca podstawą dobrobytu narodu.
Użytkownik Alfa i Omega

Napisał
RogerIZ28 
Auto jak można się domyślić jest z holandii
To wszystko tłumaczy
Taka instalacja zaczyna pracę na benzynie, a potem włącza gaz, czy od razu z gazu może lecieć? W sumie gaz nie musi odparować, to chyba można bez problemu od razu z gazu lecieć... ?

Napisał
Wujek 
Oczywiście bez szaleństw.
W Alfie to nie takie oczywiste
Użytkownik Embrion

Napisał
Wujek 
bartek_chab też mam instalację D.T. Gas system. Przy
silniku 2.0 16V
TS pali mi 10l gazu w trasie i 11-13,5l w mieście. Oczywiście bez szaleństw.
I co jesteś z niej zadowolony? Masz troszkę mniejszy silnik, ale czy to aż o tyle mniejsze spalanie z tego wychodzi? W końcu to nie jest jakaś duża różnica w pojemności. Serwisy można policzyć na palcach jednej dłoni i w sumie nawet nie wiem gdzie z nią podjechać.
Ostatnio edytowane przez bartek_chab ; 05-09-2009 o 18:04
Menefreghista Romeo

Napisał
bartek_chab 
przejeżdżam 150-160km czyli pali ok 20-21L
Co prawda masz automat ale nic nie wspomniałeś o technice jazdy.
Moja więcej jak 14l mi nie wzieła ale ja rzadko stoję w korkach.W trasie bez trudu osiągam ok 11l
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest
Użytkownik Alfa i Omega
Użytkownik Alfa i Omega
Użytkownik Romeo

Napisał
piotriix 
Co prawda masz automat ale nic nie wspomniałeś o technice
jazdy.
Moja więcej jak 14l mi nie wzieła ale ja rzadko stoję w korkach.W trasie bez trudu osiągam ok 11l
Piotrek weź pod uwagę jak ustawiłeś sekwencję przełanczania paliw w zależności od obrotów silnika u siebie, w mieście i staniu w korku ma to bardzo duży wpływ na spalanie LPG w Twoim wypadku, gdybys miał komputer pokładowy widziałbyś jak średnie spalanie w korku rośnie w oczach.
Powiem tak, w sumie w moim gronie znajomych jest 4 sztuki 156 2,5 V6, jedna 156 3,2GTA i 166 3,0, 2,5 litrówki palą średnio 15l/100km przy jeździe 100% w mieście, GTA koło 16-16,5litra, 166tka 3,0 z racji masy koło 17l/100km i to są realne wyniki.
2 litowe TSy w tyh samych warunkach zadowalają się koło 13,5litra.
pzdr. Grzesiek
156 3,0 V6 24V 1999r. 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A

- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w niustającej przebudowie

AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Nie obecny do końca świata a nawet jeden dzień dłużej ...
Podziękowanie za post / Lubi to
Użytkownik Embrion

Napisał
piotriix 
Co prawda masz automat ale nic nie wspomniałeś o technice
jazdy.
Technika jazdy... było różnie raz cały miesiąc starałem się jeździć bardzo oszczędnie. W następnym normalnie bez szaleństw i było praktycznie to samo... Mówisz, że rzadko stoisz w korkach jako, że ja mieszkam we Wrocławiu jest to raczej nieuniknione. Wydaję mi się, że tutaj jest główna przyczyna mojego spalania...
Zakładki