Ile pali wam gazu wasza alfina??

• Autor wątku Autor wątku LSTOMAS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
156 2.0TS 99' Stag 300
Miasto 13-15l
Poza miastem 10-12 (choć zdarzało się i 8)
Autostrada 12 i więcej

Wcześniej na starym przepływomierzu, lekko uszkodzonym samochód zamulał trochę ale palił ponad litr mniej, jednak przy tych cenach gazu stwierdzam że litr, dwa, nie robią dużej różnicy :D

Średnia z ponad 40000km (odkąd mam auto) 12,95l/100km

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Ja dopiero zamontowałem w swoim ale ma palić między 10-13 ale max do jakichś 14 w mieście i to przy dużym obciążeniu. Jak tak patrzę póki co to wydaje mi się że będzie gitara ale zobaczymy jak mi tam w tym Energy porobili ^.^

A mi moje dwie alfy na LPG palą tyle ile im wleje.Ile bym:P nie wlał to i tak wychlają

u mnie pali około 15l/100km ale mam nie właściwy parownik( taki na 200 KM). mam nadzieje ze po zmianie na odpowiedni spalanie spadnie

Nie spadnie. To silnik zużywa paliwo, a nie parownik.

147 1.6 120KM instalacja STAG pali 9,5-10L. Jeżdżę dość dynamicznie i więcej nie zauwazyłem.

Moje spalanie gazu i benzyny łącznie w 2.0 TS w sekwencji to 12.9 l/100 z ostatnich 4 tys km zrobionych w zimie po mieście i to na raczej krótkich dystansach - ok. 10 km rano i tyle samo wieczorem po pracy :) Pierwsze 3 tys. km zrobione z uszkodzonym termostatem...Na trasie spalanie spada do 10, a udawało mi sie zejśc nawet do 8 l.
Dodam jeszcze że udział benzyny ( tylko do rozruchów) w tym średnim spalaniu to ok. 20 %
Polecam apke Fuelio :)

Ostatnia edycja:
2.0 w mieście około 15 l/100, autostrada - około 18 l/100 komputer pokazywał mniej jednak według jego obliczeń powinienem przejechać ponad 100km ;)

166 2.0 v6 Turbo
W mieście w zależności od pory dnia, natężenia ruchu i sandałów na nogach komputer pokazuje od 9,5-20,5. Ile się dolicza do tej wartości nie wiem ale słyszałem, że ok 2-3l średnio.
W trasie pokazuje 10-12 przy prędkościach 120-150 km/h.

Spalanie miedzy 10-12 w warunkach mieszanych codziennie do pracy 10km glowna droga i 17 po miasteczkach,wioskach.Instalacja STAG

u mnie pali około 15l/100km ale mam nie właściwy parownik( taki na 200 KM). mam nadzieje ze po zmianie na odpowiedni spalanie spadnie

Masz odpowiedni reduktor jak zmienisz na jakiś do 150 km to licz się z możliwymi spadkami ciśnienia gazu :D

AR166 3.2 V6 od 14,5L do 18L LPG w zależności od humoru i warunków, niżej póki co nie zszedłem ;)

Amortyzatory
Powrót