Witam kupiłem Alfe z instalacja gazową niby sekwencja, ale wszystko jest jakoś wariacko zamontowane. już pomine to, że nie ma jej w dowodzie ani żadnego papierku co to jest. Nie chce mi sie nic z nią kombinować, bo jestem pozytywnie zaskoczony spalaniem, a tylko szpeci mi silnikPytanie następujące co trzeba wymienić po pozbyciu się tego dziadostwa.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 16-12-2010 o 18:24
Generalnie zależy co popsuli przy montażu.
Na pewno do zaślepienia nawierty w podstawach wtrysków PB które pozostaną po wkrętkach od wtrysku LPG, zaślepić króciec od podciśnienia w kolektorze ssącym z którego wężyk idzie na reduktor/MAP sensor LPG, pozbyć się dodatkowych trójników i węży w układzie chłodzenia [na 99% wpięli odgrzewanie reduktora z tyłu za tylną glowicą na wyjsciu na nagrzewnicę], przepiąć zasilanie na wtryski PB jak w oryginale, może być trzeba polutować wiązkę jeśli była "wcinka" robiona no i wywalić butle, miedź, zawory gazowe, centralkę LPG itp.
Swoją drogą co za instalacja? Jaki sterownik, wtryski, reduktor? Może odkupię ;]
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

sory że tak długo bo nie mogłem znależć tematu a tu przeniesiony
Więc tak jutro odbieram auto od mechanika wymiana sprzęgła itp..
Nie mam pijęcia co to za instalacja oddam za grosze. Jutro albo w czwartek porobie zdjęcia tego jak by ktoś był chętny to coś obejrzeć to na prw wyśle.
Widze że jednak troche roboty z tym będzie myślałem ze wyrzuce tylko i po sprawie.
p.s Jęśli jest tam coś powiedzmy bardzo namieszane to może mi tak samo na benzynie źle chodzić zamulać alb nie palić na wszystkie cylindry ???
No to czekamy na fotki.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest

Ja miałem wwiercone w barany. Jak ktoś chce to je oddam za darmocha bo już dobry gazownik zrobił tak jak Pan Bóg albo GrzesiekK. przykazał a stare dziurawe mi zostały.
Pozdrawiam, Michał
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców. Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi, naprawdę... aż czasami trudno ich wyprzedzić...

Witam troche sie opóźniło ale nie miałem czasu na zrobienie zdjęć
Więc sprawa wygląda tak jeśli ktoś jest tym zainteresowany to pisac na prw
jest tylko jeden problem. Na 2 ostatnich zdjeciach widac ten sterownik czy jak to sie tam nazywa pisze na nim 5-6-8 cyl ale czy nie powinienem miec jakiegos innego oryginalnego bo jesli odpinam go to auto nie działa takie troche głupie pytanieJeśli trzeba a mysle ze napewno to ile cos takiego kosztuje bo to od gazu mi nie potrzebne i z checia tez sie tego pozbede ale tylko i wylacznie po zakupieniu tego co ma byc tam zamiast tego. Nie robiłem zdjeć tych rurek i kabli bo do niczego sie nie nadaja wszystko bylo tak poplatane ze najlepszym wyjsciem bylo to poobcinac i wyrzucic tylko pare wtyczek jakis zostało. To tak jak wyżej ktoś chce to to pisać nie chce Bóg wie ile ale nie mam pojecia po ile cos takiego chodzi...
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki