poraz 2 mam problem na zimnym silniku alfa ma problem z obrotami jak sie rozgrzewa to jest coraz lepiej jak osiagni emax temp to jest ok za autem smierdzi chyba taka siara ( petarda) te probelmy sa na benzynie jak i na gazie na kompie wszystko ok
kreci sie do 1500 i zaczyna strzelac dlawic sie wraz ze wzrostem temperatury kreci się coraz lepiej
pierwszy pomysł to sonda ale co ona ma do gazu gaz i bez niej bedzie działał
mialem tak cos 2 tyg temu dzis znow

ja takmiałem i okazało sie że mam wode w kanałach świec ( myłem pokrywe silnika i "uszczelki na fajkach" nie trzymały, więcej nie umyje:/:/
---------- Post dodany o godzinie 16:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:29 ----------
nie mam pewności ale jak to sekwencyjny np stag to chyba bierze dane z sondy, jak sie myle to niech mnie ktoś poprawi![]()

brak możliwości wody w kanałach na każdy cylinder sa przykręcane cewki poza tym na nich jest metalowa pokrywa ( chyba ze by mi zatonął)
a co do sondy zgadza sie stag pobiera dane z sondy pomocne w ustawieniach gazu czy z sondą czy bez gaz bedzie dzialal bez różnicy
dzis ponownie podłączyłem pod kompa brak błędów sonda działa przepływomierz działa![]()

mimo wszystko ja miałem takie same obiawy z powodu przebicia(przez wode) na przewodach, sprawdz przewodu i świece.
A strzela ci w dolot????

strzela ale w wydech i śmierdzi (petardami) ale prawdopodobnie jest to spowodowane zbyt bogata mieszanka która dopala sie w kacie i zwiksza jego temperaturę i to on śmierdzi

Zbyt bogata mieszanka lub nie spalona mieszanka, ja dalej bym obstawiał świece lub przewody :/:/

Miałem podobnie, gdy padl mi przepływomierz.
A próbowałeś odłączyć wtyczkę od przepływki?

jeszcze nie czekam na ponowna awarie![]()

ja też mam w tej chwili złą mieszankę, doszedłem do tego, że prawdopodobnie źle gaz mi się rozregulował i zmieniła się mapa w komputerze auta, dowiedziałem się ze trzeba przegonić auto na benzynie dość ostro ok 50 km, żeby silnik poprawił adaptacje do benzyny i potem dopiero regulować gaz.
Sprawdź czy na benzynie mocno ci kopci z rury.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki