Witam,posiadam instalacje 2 generacji Lovato w Alfie 155 1,8 8v.Instalacja wcześniej była zamontowana w tym aucie lecz był inny silnik 2,0 16v (instalacja gazowa nie była podłączana przez dwa lata,pół butli gazu zostało w niej ) .Gazownik mi wszystko podłączył. Po odpaleniu i przełączeniu na gaz auto chodziło na wolnych obrotach ,po przejechaniu się na lpg, autko po chwili zaczęło gasnąć na wolnych obrotach.Jak jadę autkiem na lpg to nie przerywa, nie szarpie, tylko na wolnych obrotach gaśnie.
Może ten stary gaz ,który był w butli ?
Może filtr gazu trzeba zmienić ?
jak możecie to pomóżcie ,bo jutro jadę do Radomia
Poszukuję silnika 3,0 12v
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768

Ponowna regulacja, jeżeli reduktor nie będzie trzymał parametrów po regulacjach wymień go. Jeszcze jest możliwe ze przepustnica lub silnik krokowy jest brudny
Ostatnio edytowane przez lechtak ; 16-01-2011 o 16:10
najprawdopodobniej do wymiany mam membrany reduktora,
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768
naprawione już okazało się ze żle wyregulowali gaz na początku(sruba wkręcona na maksa)Po sprawdzeniu i wyregulowaniu wydmuchuje dwutlenku tylko 0,07 (gazownik mówił ze stare auta wydmuchują dwutlenku tak 0,30)i TO JEST SUPER WYNIK
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768
Podepnę się pod temat:
przed wczoraj wymieniałem rozrusznik w Alfie, musiałem zdemontować cały dolot i od dołu wydech od kolektora. Przy okazji zdejmowałem wiele węży od przepustnicy etc., oraz ten jeden co idzie od reduktora do dolotu powietrza. Po zamontowaniu wszystkiego okazało się, że Alfa jak tylko wciskam sprzęgło czy jest na jałowym na postoju muli obroty na jakieś 500 i gaśnie. Na benzynie problemu nie ma, nic nie faluje etc. Najpierw przyczyny szukałem w nieszczelnym wydechu, bo przy odkręcaniu 4 śrub od kolektora z dwururką urwałem jeden gwint i teraz trzyma się na 3 z 4 śrub (właśnie jadę na kanał rozwiercić i założyć brakującą), ale jeżeli na benzynie jest ok, to raczej nie będzie to. Dodam, że reduktor jak i cała instalacja w Alfie ma przejechane 90k km, czy w nim szukać przyczyny? Filtr gazu ma też około roku.., ale jak podjechałem do gazownika na regulację kiedyś to mi powiedział, że nie zrobi regulacji do czasu, kiedy nie wymienię gumy w dolocie na szczelną - szukam mendy już z pół roku i nie mogę trafić na nie pękniętą, ale moją ładnie połatałem i nie puszcza powietrza, więc może wystarczy teraz wyregulować?
Moja instalacja to II gen BRC, ale nie sekwencja. Posprawdzam jeszcze dolot, czy nie zrobiłem gdzieś nieszczelności, ale wątpię.
AR 146ti 2.0 16v '96- moja EX Bella
AR 155 1.8 16v + podtlenek LPG '97 - obecnie mnie cieszy
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych

Sprawdziłbym węże od serva.
---------- Post added at 15:05 ---------- Previous post was at 15:04 ----------
Ps.
I ogólnie szczelność na dolocie.
Moja Bella
Serva? Chodzi Ci o reduktor?
AR 159 SW 1.9 JTDm/ AR 166 2.4 JTD - w tym roku mam nadzieję że będzie jedna z tych

Jak reduktor brudny,twarde membrany to wiesz może się tak dziać. Czy przy hamowaniu to szczególnie się nasila?
Dam wam dobrą radę: kiedy następnym razem znów wyłączą wam ciepłą wodę, przestaną grzać kaloryfery, albo stanie komunikacja i wasz kolega znów zacznie mówić brzydkie wyrazy, wiecie co zróbcie wtedy ?
http://www.wloskiepodkarpacie.pun.pl/forums.php
Udawajcie, że nie słyszycie, co do was mówi. Że nic nie słyszycie.
W sumie od zawsze przy wciśniętym sprzęgle i skręcaniu w lewo np. na parkingu często muliły obroty, ale tylko przy skręcie w lewo, nie tylko maksymalnym.. Trzeba się będzie przyjrzeć reduktorowi..
Czy przy hamowaniu to nie zauważyłem, bo sprzęgło wciskam dopiero na koniec, rzadko kiedy hamuję razem z wysprzęglaniem, raczej zrzucam po kolei biegi.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki