Ja mam zamiar wozić zamiast koła zestaw naprawczy fix&go, ale muszę się po niego wybrać do szwagrów. A co do*miejsca pod maską to już zależy od gaziarza. Z tego co czytałem to gazmen reduktor Ci wpasował między skrzynkę przekaźników a lewą lampęno to faktycznie możesz mieć problemy(czytałem, że cały zderzak musiałeś zdjąć). U mnie dobrze trzeba się przyjrzeć żeby zobaczyć graty od LPG pod maską. Reduktor mam dość pokaźny(KME Gold) i został schowany za filtr powietrza.

del.
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
Reduktor wpasowali przy prawej lampie przez co przewody utrudniły dostep do lampy. Priorytetem dla gazowników był raczej łatwy dostep do instalacji gazowej. Co do koła zapasowego to też wymieniam na żelowy wypełniacz i kompresor.

To może dorzuce swoje 3 grosze,
w czwartek i ja przerobiłem auto - no i na stacji wreszcie nie wychodziłem z opuszczoną głową ... bo zamast 100zł zostawiłem 49zł ...
auto nie czuje różnicy - przynajmniej nie zauwazyłem - początkowo troche mi nie pasowało, ale po pierwszej trasie zauważyłem (a właściwie nie zauwazyłem) jakoby auto mialo coś tracic.
Mankamenty - pod maską mam kilka gratów wiecej, tak to minus,
bagażnik - musze go podnieść o około 4-5cm w góre.
Wsadziłem butle 43litry, panowie mieli mniejsze ale o tej samej wysokości - więc wziąłem większą, skoro na wysokość było to samo.
Szukam wyjścia z sytuacji odnosnie koła.
Chyba w trase będzie to jednak dojazdówka w pokrowcu, ale cały czas zastanawiam sie nad tym preparatem w sprayu.
Wyłącznik gazu wkomponowany ładnie w tunel koło lewarka zmiany biegów - bałem się tego, ale pastylka wielkości 1zł nie razi w oczy
wlew - za poleceniem kolegi Shrek2oo7 powędrował do wlewu paliwa - nic nie widać - i o to chodzi.
czy załuje - na dzień dzisiejszy nie, zobaczymy co bedzie po 15tys![]()

Możesz troszkę opuścić podłogę bagażnika wycinając z pokrywy koła zapasowego takie wzmocnienie, które jest pod spodem, tym sposobem zyskasz 2-3 cmU mnie przy butli 34l(wysokość butli 180) podłoga jest płaska.

Mam kilka gratów do schowania, więc podniose sobie podłoge o te 5-7 cm, bede miał miejsce na graty typu klucze, apteczka linka, kable, kamizelki itd...
zrobie stelaż z deseczki, na to dykte i obije to welurem na dywaniki
Ile tego styroduru kupowałeś? Np 2 m2 i wycinałeś z nich podłogę w częściach czy większy kawałek i wycinałeś podłogę jako całość? Jesli miałbyś możliwość wrzucenia fotki to by pomogło.
JA kupiłem jeden placek 2x2. Ogólnie koncepcja tą robiłem na próbę czy to wypali i jak się będzie sprawować dlatego też nie jest dokończona.
Na początku był plan aby wyciąć całość pięknie w jednym kawałku no ale rzeczywistość jest taka że jest to strasznie mało wykonywalne a dlaczego? Ponieważ nawet po pomierzeniu bagażnika i np wycięciu sobie wzorca na brystolu i od niego odwzorowania strasznie ciężko będzie wcisnąć to w podłogę poprzez ograniczenia szerokościowe które zaczynają się od góry (nie wiem czy mnie zrozumiesz) ogólnie to że wytniesz wzór ale na chama będziesz go wciskał i sprawdzał czy pasuje aż go uwalisz i połamie się. Dlatego też ja zacząłem to robić po kawałku. Minus który wykryłem po tym to że na początku tak specyficznie szeleszczą o siebie i wydają dźwięk jak by zawieszenie skrzypiało później się uspokaja ale na większych dziurach i tak zaskrzypi, dlatego myślę aby między te kawałki wcisnąć kawałek jakiejś szmaty i będzie po problemie. Niestety źle wymierzyłem i mam styrodur 4 cm a butla wystaje 5 cm dlatego muszę to na nowo zrobić chodź jedyny minus to że tylko odstaje ta decha od koła ale w sumie to trzyma się.
Styrodur jest lepszy od Styropianu tym że nie kruszy się przy cięciu i jest o wiele twardszy tak więc nie będzie odkształceń i wgłębień po nim. To wszystko wciskasz pod obicie tylko że wtedy musisz trochę pomęczyć się z tymi zawiasami plusem też jest to że ta mata ma przy siedzeniach z 1 cm zapasu i można nią fajnie manewrować.
Zdjęcie wrzucam ale to jest tylko koncepcja bo zamierzam to poprawić. Całego bagażnika nie musisz pokrywać, ja zamierzam jeszcze tylko od prawej górnej stronie od zmieniarki dołożyć. Boki są obsadzone, środek koło wypełnia tak więc nic się nie giba dodatkowo w te luki można wcisnąć klucz do kół, zawartość apteczki itp rzeczy nawet flaszkę jak chceszdlatego tych szczelin nie zamierzam wypełniać.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki