Szesc ludziska, pojawiam sie z zapytaniem..
Ostatnimi czasy moja Alfinia sprawiala problemy z przyspieszaniem, z godziny na godzine coraz gorzej "parskala" az w koncu zaczela odmawiac calkowicie posluszenstwa - winny okazal sie przeplywomierz.
Poszukiwanie tanszej opcji przynioslo rezultaty po paru dniach dopiero i ten czas jezdzilem z odlaczona przeplywka - oczywiscie auto odzyskalo zycie i rwalo jak ta lala. Dzis wymienilem przeplywke, a w zasadzie sam "wklad" i chlopaki ktorzy mi zakladali lpg powiedzieli, ze jak wymienie/odlacze przeplywke musze wrocic do Nich zeby na nowo wyregulowac instalacje - Czy to prawda?
Pytam, bo moze to niektorym wydac sie banalne - odlaczasz od kompa, pamiec sie resetuje - trzeba ustawiac na nowo - ale zbila mnie z tropu jedna rzecz. Mianowicie auto po odlaczeniu przeplywki wcale, a wcale nie zaczelo palic mi wiecej lpg, a zbiera sie do jazdy o wiele lepiej niz za czasow jeszcze swietnosci tej starej.. i nie wiem co z tym fantem zrobic, troche krucho ostatnio z pieniazkiem stoje - sezon budowlany zamarl, za wiele roboty nie mam i szczypie sie tak troche nawet z tymi 50zl na regulacje dlatego pytam.
Pozdrawiam, emaxiq
Regulacja instalacji wtryskowej LPG w głównej mierze sprowadza się do wyrównania wydajności wtryskiwaczy LPG względem wtryskiwaczy PB, akurat na to przepływomierz nie wpływa ;]
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
to zostalem w kropce
wnioskuje, ze nie ma potrzeby regulacji, jednak gdzies tam w glebi siedzi taki nie pokoj i kreci mnie.. "a moze po regulacji bylo by jeszcze lepiej, mniejsze spalanie albo chociaz zbierala by sie lepiej do jazdy"
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki