Witam. Piszę a żeby dowiedziec sie czegos na temat ustawiania instalacji potrzebuje informacji co i jak, a problem mój jest taki:
W miejscu gdzie miaszkam za regulacje instalacji wolaja 150zł, więc niech sie wala na ryj, stwierdzilem sam se zrobie i zaszalałem wymienilem filtry...i zaczelo sie Alfa stracila trochę mocy co jest odczuwalne, a przed wymiana filtrów wszystko bylo ok, z jednym ale.. filtry ktore kupiłem w tej samej firmie co poprzednio były montowane roznią się. Były zamontowane jeden duży i jeden troszke mniejszy na przewodzie z reduktora do listwy wtryskiwaczy, a teraz mam dwa duże, powiedzieli że drugi duży jest lepszy niż te co montowali mniejsze i że dadzą dwa wieksze, no i kupiłem dwa większeDziś zmontowałem przewod do komputera i podlaczylem sie do staga. na dole dwa zrzuty ekranu może któryś z kolegow wyczai czy cos nie tak.
Następna sprawą jest to czy jak wykonam auto kalibracje to coś popsuje???
Chcial bym zrobic to Sam jak zreszta wiekszość rzeczy w Alfie robie sam i dlatego piszę tu żeby czegoś nie skopać. Przeczytalem instrukcję od stag200 ale jakoś nic mi ona nie powiedziała.
Ewentualnie gdzie w programie wejść co zapisać żebyście mogli mi pomoc, chyba ze komp jest ok a te filtry mi skopali i musze jednak dokupić ten mniejszy filtr???
Czekam na informację sugestje porady![]()
Podnieś całą linie mnożnika jakieś 10%, do tego na dole w oknie gdzie Ci rysuje wykresy masz przycisk czerwoną kropę "zapisz" na koniec jazdy z podpiętym lapkiem zapiszesz plik na dysk, wyślesz mi mailem i Ci powiem co ją boli. Potrzebuję jazdę na PB jakieś 2-3km różne obciążenia włącznie z klepką do podłogi i później to samo na LPG.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
OK rozumiem to z zapisem tylko muszę skombinowac coś do zasilenia laptopa bo mam slabiutka baterię heheh, ale prosze o pomoc jak podniesć ten mnożnik?? nie bardzo rozumiem jak go podniesć??i ile to będzie te 10 procent na skali?? i podnieść go przed zapisem pliku??czy zrobić test teraz?? potem podnieść ten mnoznik(tylko jak??) i znow teścik?? Czy tylko podnieść mnoznik i zapisac plik?? Przepraszam za swoja niewiedzę i proszę o wyrozumiałosć![]()
W sofcie do Staga jest magiczna zakładka w MENU pt" DOKUMENTACJA" przeczytaj instrukcję, jak nie zrozumiesz przeczytaj drugi raz ;] Co do 10% nie rób sobie jaj ;] szkołe to kolega skończył nie?
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
Kolega szkole skończył ale z matematyki powiedzmy że orłem nie bylDowiedziałem sie juz jak przesunac punkt, ale jeszcze jedna sprawa czy przesuwajac jeden pierwszy punkt przesuną się wszystkie czyli w moim przypadku 6 czy musze każdy podciągnąć do gory o te 10%??
Ostatnio edytowane przez alfaradek146 ; 28-02-2011 o 20:27
Przeczytaj jeszcze raz instrukcje ;]
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki