Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
-
Użytkownik
Embrion
BRC Light zmiana temperatury i czasu przełanczania na lpg?
Witam,
Mam pytanko, czy istnieje możliwość zmniejszenia temp. przełanczania na lpg? ( z tego co mi wiadomo jest to ustawione standardowo na 42 stopnie) i czy istnieje też opcja zmiany czas przełanczania na lpg przy rozgrzanym silniku? ( standardowo ustawione na 90 sekund przy temp. powyrzej 60 stopni). Prosze o opinie.
Pozdrawiam,
-
01-03-2011 15:29 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Romeo
Ja mam wprawdzie STAG'a, ale mam ustawione przełączanie na LPG jak silnik osiągnie 30 stopni. A przy "rozgrzanym" (czyli powyżej tych 30 stopni) silniku na LPG przełącza się po 3 sekundach. Więc pewnie w BRC też się da.
Today we are living our future memories..
-
-
Użytkownik
Embrion
witam,a jam mam instalacje AG vectra b 1.8 16v 99rok mi po 5 minutach przęłącza się na gaz można też ustawić te 30stopni z tego co wiem jest na 50,ale czy ta zmiana nie zaszkodzi
-
-
Użytkownik
Embrion
ja posiadam instalację kme aby przyspieszyć przełączanie zaproponowali założenie pokrowca na reduktor jak będę na przeglądzie muszę podpatrzeć temperaturę jaką mi ustawili.
-
Użytkownik
Embrion
vectra 1.8 16v

Napisał
zieluch111
30 nie zaszkodzi na pewno a
silnik 30 stopni załapie nawet przy mrozie po góra 2 minutach
ustawił mi na 30 stopni i z rana po 30 sek.przełączał się na gaz to zdecydowanie za szybko,bo po chwili silnik zgasł i były problemy z odpaleniem auta.Pojechalem ponownie i przestawił mi na 35 stopni i teraz z rańca znów z zegarkiem na ręku wychodzi mi 5 min.Panowie jakieś porady czy tak zostawić czy tam czasami jakieś opuznienie się ustawia.Czy może tak zostawić
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
tarantula
Pojechalem ponownie i przestawił mi na 35 stopni i teraz z rańca znów z zegarkiem na ręku wychodzi mi 5 min.Panowie jakieś porady czy tak zostawić czy tam czasami jakieś opuznienie się ustawia.Czy może tak zostawić
Sprawdź czy masz sprawny termostat.Przy otwartym (zepsutym) termostacie auto będzie się długo rozgrzewało.
Moja Bella

-
Użytkownik
Embrion

Napisał
Dariusz156
Sprawdź czy masz sprawny termostat.Przy otwartym (zepsutym) termostacie auto będzie się długo rozgrzewało.
termostat jest w porządku sprawdzany niedawno przy wymianie plynu chłodniczego.Pozdrawiam
-
Użytkownik
Alfa i Omega
Może nie ten czujnik mierzy temperaturę, mi koleś ustawił inny czujnik na te 35 stopni i od razu zaskakiwał gaz po dosłownie 20 sekundach i musiałem z palca włączać gaz przez kilka dni, może u ciebie jest odwrotnie
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)