Problem tkwi w tym, że od jakiegoś czasu jeżeli w zbiorniku jest gaz muszę co najmniej dwukrotnie długo kręcić rozrusznikiem żeby odpalić. Po rozgrzaniu odpala bez problemu. Gdy skończy się gaz odpala od strzała na zimnym i ciepłym. Problem znika. Inst STAG 4. Gazownik wymienił listwę wtrysku gazu twierdząc, że to standard usterka lecz nic to nie pomogło. Co może być powodem?

U mnie było tak samo,pekła membrana w parowniku .Po zgaszeniu silnika na gazie, zdejmij cienki czarny wężyk który idzie do kolektora ssącego i zobacz czy ulatnia się gaz.Jak tak to zalewa ci i dlatego nie możesz odpalić![]()
156 1.8 144 km

adalberto jeżeli chodzi Ci o przewód od parownika do kolektora to wypiąłem go przy parowniku i metodą "na ślinę" wyraźnie widać ulatnianie się gazu. Czyżby to było to?

Witaj ,dokładnie to samo. Przekonaj się i jeden dzień używaj tylko benzyny , powinien odpalać za każdym razem,koszt nowego parownika z montażem (brc)wyniósł mnie 450 zł. pozdro.
156 1.8 144 km
ERafał thanked for this post
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki