Czesc! Ten temat byl zapewne milion razy wałkowany, aczkolwiek nie lubie odswiezac starych tematów. Chcialbym was zapytac, czy nie ma jakis przeciwskazań do zakladania gazu w TS'ach.
Oczywiscie jedni moga stwierdzic, ze moglem kupic jakiegos Fiata Pande 1.0 i nim smigac, ale nie w tym rzecz. Miesiecznie robie kolo 1,7-2tys km.. a ceny paliw rosna. Chcialbym zalozyć gaz do mojej GTV. Zbiornik - w kole, jak najmniejszy -30/35l.
Nie znam sie za bardzo na gratach, ale dzwonilem do Katowic do pewnego serwisu i wycenili mi instalacje 5gen na 2800zl + 100zl jesli chce miec wlew pod klapka. Z tego co mi sprzedawca powiedzial to bedzie oparte na Stagu 300 i wtryskach Magicjet ktore sa w stanie napoić moją Julkę, aczkolwiek przed zalożeniem gazu musze zostawic im auto na diagnostyke - bo bez niej nie podejmują sie instalacji. Koszt takiego przegladu to 100zl.
Przebieg autka to 150tys. Nie zauwazylem jakis dziwnych objawów.
Zakladam tez, ze nie bede instalowal gazu jutro, tylko z jakis czas.. kwestia tygodni, moze 2miesiecy.
Pozdrawiam serdecznie!

Są zwolennicy i przeciwnicy montowania gazu. Osobiście nie mam nic przeciwko, a duża część gazowników twierdzi, że Alfy to najlepsze auta do gazu
Powodzenia

Wiesz.. bardziej mi chodzi o to, co dokladnie tam wsadzicFajnie by bylo jakby jakis wlasciciel zagazowanej GTV'ki sie wypowiedzial.
No i moze ktos ze slaska ma jakies zaufane i pewne warsztaty=gazownie?![]()

Za fachowca się nie uważam, ale wydaje mi się, że stag jest ok. Mój gazmen proponował mi też KME. Tutaj kwestia po prostu doboru odpowiedniego reduktora do mocy

Ok - to na co zwrocic uwage?
Komputer - Stag 300
Wtryski - Magicjet czy jakies inne?
Reduktor - Jaki?
Co jeszcze ?![]()

Ja mam u siebie taki zestaw:
-sterownik STAG300-4plus
-wtryski Hana2000 grupa selekcyjna B (czerwone)
-filtr Certools F-779-b-d
-butla 34l
-reduktor KME Gold
-wlew pod klapce
Zapłaciłem 2600zł.
Ważny jest reduktor, słabszego niż Scorpion GT lub KMG Gold nie bierz bo będą problemy. MagicJET to ponoć kaszana i mój gazmen mi odradził. Wlew też mam pod klapką.

Reduktory są do odpowiedniej mocy, niech Ci gazmen rzuci coś![]()

Tu możesz poczytać o LPG do tego motoru: LPG vs SEELESPEED

ok dziekuje.
W sumie zamiast Magicjet moze byc jeszcze Valtek.
Ze wszystkimi moge pogadac, aczkolwiek chce udawac ze cos sie na tym znamBo z zielonego latwiej kase wycisnac
Reduktor tez mi jakis polecał, ale zapomnialem nazwy..
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki