Rozumiem, że cena 5 tys zł dot silników 4 cylindrowych.
Patrzyłem na Twoje spalanie i generalnie wielkiej różnicy pomiędzy IV, a V generacją nie ma. Bynajmniej nie umniejszam plusów tej drugiej, ale przy cenach gazu litr w tą czy w tą stronę różnicy już raczej nie robi. Najważniejsze by instalacja była bezawaryjna.
Pozdrawiam.
- Rafał

Ja czytalem te opinie i widzę duże różnice, większośc podaje dla cyklu mieszanego 11-15, nawet dla 1.6ts, ja podałem wartość typowo miejską, maksymalną jaką można osiągnąć przy naprawdę dynamicznej jeździe jako 12.5 (trzeba by chyba jeździć na niskim biegu z 7000obr.min zeby na 100 spalił wiecej, ale pewnie silnik by nie dotrwał)
Dla trasy niektórzy podają tam np 10l ale w 1.6 i na dodatek do 120km/h. ja zaznaczylem że spaliłem 9.1l/100km jadąc prawie całe 200km non stop 150km/h momentami do 180km/h, bo akurat dziwnym cudem warunku byly okpozostałe 300 to wiesz jak to jest przez polskę, niby trasa, ale co chwile przez miasta się jezdzie, więc to też taki bardziej 70% trasa 30% miasto.
Zresztą kolega z forum którego nicka pozwolę nie dodaćdziwił się zawsze że jego 1.6ts przy spokojnej jeździe na sekwencji IV pali więcej od mojej 1.8
Na autocentrum podają wartość ŚREDNIĄ maksymalną (dla cyklu mieszaneg trasa+miasto) że zużycie benzyny wynosi 11.7l/100km - i to jest wartość średnia maksymalna, czyli u Mnie by wychodziło było na lpg 9.1+12.5/2 = 10.8
I jestem tego pewien, że przy takim stylu jazdy jaki preferuje nie zszedł bym na benzynie poniżej 12l/100
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 17-05-2011 o 17:50
Zaletą LPI może być jeszcze to że nie ma zbyt dużego wyboru (tanich)gratów i (tanich, lecących na ilość nie jakość)monterów - innymi słowy jak wybierasz LPI to masz dużą szansę że instalka będzie dobra jakościowo, a warsztat nie odwali fuszerki![]()
Czy jest taka instalka do silnika alfy 2.5 v6 w ogóle dostepna?

Mam pytanie, kto zna dobrą fachową firmę zakładającą gaz V generacji?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki