Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 147 1,6 TS & Fiat Ducato
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    4 d 20 h N/A

Domyślnie

czytałeś o tym opinie czy się sprawdza?

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar drift-r
    Mieszka w
    STMI/Łódź/Szczecin (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001
    Czas spędzony na forum
    57 d 2 h 20 m

Domyślnie

Gadałem z użytkownikiem tego wynalazku i udało mu się dziurę załatać, jego znajomy tez łatał tym dziurę i przejechał jakieś 200km bo zapomniał zjechać do wulkanizatora więc chyba jednak działa. Ja jeszcze nie miałem możliwości sprawdzenia. Z każdą opinią się chętnie zapoznam wiec jak masz jakiegoś linka do dyskusji na ten temat daj znać.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 147 1,6 TS & Fiat Ducato
    Czas spędzony na forum
    4 d 20 h N/A

Domyślnie

No ogromny plus tego jest taki że zyskuje się masę miejsca w bagażniku. Minusy tego takie co mi teraz do głowy przyszły to:
    - jak w nocy rozwalę koło na autostradzie w nocy czy jakiejś wiosce to ciężko będzie mi w miarę na gwałt szukać wulkanizatora
    - rozwalenie opony tak że się rozpruje kawałek czy tym podobny momentalnie zachęca nas do wyciągnięcia telefonu i dzwonienia po pomoc

z mojej strony to na krótkich trasach może bym tego użył ale wybierając się za granicę chyba jednak bym wziął koło chodź w sumie mam wykupione do OC assistance tak więc przyjechali by i zrobili (kurde nie pomyślałem o tym)
    Znalazłem na forum Audi dyskusje zleksza monotonna tak więc oszczędzę Ci czasu i wkleję kawałek postów

"Każda "magia" w płynie ma małym druczkiem napisane że po takiej naprawie ostrożnie (nie dają pewności) i tylko do warsztatu (nie przekraczać 80km/h). W warsztacie albo nie zechcą tego w ogóle naprawiać (bo czyszczenie opony wewnątrz jest bardzo uciążliwe i nie daje 100% pewności że łatka będzie trzymać, często sugerują wymianę opony na nową...
    Ja skłaniam się do zestawów naprawczych ze sznurem gumowym, chińskie "jednorazówki" można kupić już za 10PLN, jeżeli w takim zestawie podmienimy sznury gumowe na profesjonalne (jeżeli te chińskie okażą się marnej jakości), uzyskujemy możliwość szybkiej naprawy nawet w drodze, potrzeba tylko kompresor - jeżeli spuszcza powoli to dojeżdżamy do najbliższej stacji oferującej kompresor"

"Jak łatałem takim specyfikiem to wewnątrz opony powastała nibypianka, nibyguma - zastygło. Rozlazło się to po całym wnętrzu w miarę równomiernie, później dało się to usunać wycierając szmatą wnętrze opony. "Zielony" specyfik cały czas ma postać płynną, wg haseł producenta jest skuteczny przez 2 lata. Zastanawia mnie jak ma się ta "płynność" do komfortu jazdy. Siła odśrodkowa rozłoży ciecz równomiernie po wnętrzu opony, ale co w zimie? Nie znalazlem informacji do jakiej temperatury nie zamarza. Jakoś nie widzę jazdy po nocy na dużym mrozie - jeśli uszczelniacz zamarznie i osadzi się na jednej części to będzie rzucać autem jakbym miał felgi ponabijane śniegiem. "

P.S. Jak Twój gaz śmiga już normalnie?

Mieszka w
    Auto
    Czas spędzony na forum
    57 d 2 h 20 m

Domyślnie

Ogólnie rzecz ujmując niezbyt często trafia się takie przebicie czy rozerwanie którego nie dałoby się tym załatać. Zasadniczo rzadko zdarzają się ogólnie przebicia. Ja akurat jestem w tej chwili za granicą i jednak zapobiegawczo poza środkiem wcześniej wspomnianym zabrałem również koło.

Mój gaz ogólnie po problemach (tankowanie na kiepskiej stacji) wrócił do normy po wymianie 2 wtryskiwaczy i obu filtrów gazu.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar shrek2oo7
    Mieszka w
    Warszawa, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS 150HP Selespeed 2001
    Czas spędzony na forum
    9 d 17 h 1 m

Domyślnie

Sam szukam takiego zestawu, możesz napisać gdzie kupiłeś i ile takowy kosztuje? Teraz jeżdżę po mieście bez niczego.

Mieszka w
    Auto
    Czas spędzony na forum
    57 d 2 h 20 m

Domyślnie

Na allegro ostatnio widziałem za 135zł. Ja kupiłem za 120zł od gościa, u którego montowana była moja instalacja gazowa. Sam takiego używa i gdy z nim gadałem powiedział, że czasem ma na stanie sztukę dla znajomych i od niego kupiłem.

Akurat jak byłem po moim problemie z gazem - narzekałem na brak miejsca w bagażniku a on stwierdził, że u siebie koła nie wozi bo stosuje coś takiego. Wcześniej nawet czegoś takiego nie widziałem. Odnośnie tego konkretnego specyfiku to jest to ponoć żel, który jest łatwo zmywalny - schodzi przy użyciu wody. Z tego co mówił cześć tych uszczelniaczy bardzo trudno jest zmyć i strasznie paprzą oponę a wulkanizatorzy niechętnie się zabierają za naprawę takiej zarypanej opony mi może właśnie dlatego często radzą wymienić ja na nową. Szczerze to wolałem kupić coś co już ktoś wcześniej stosował i się sprawdziło. Bo sam nie mam jakiegokolwiek rozeznania, który jest lepszy. A o tym np., że ciężko zmyć niektóre preparaty w ogóle nie miałem pojęcia.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)