Witam
Właśnie mi gazownik zakłada instalację do mojej alfki - BRC Sequent 24
Tylko że jest jeden problem - gdzieś czytałem i po wstępnych pomiarach dogadaliśmy butlę 600x220.
Niestety jest ona strasznie wysoka - takie zdjęcia mi przesłał
339&d=1305807683" id="attachment26339" rel="Lightbox_578634" >
Czy tylko moja wnęka na koło jest taka, czy każdy z was miał podobnie?
Dogadałem się z nim na butlę 630x200 (pojemność taka sama).
Pozdrawiam
Arljazz
Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
Lancia Lybra 2.4 JTD LX Kombi
ex. Alfa Romeo 75 TS Czerwona i Czarna Limited Edition
Ja mam jeśli dobrze pamiętam butlę o poj. 47l i wystaje jakieś 5cm ponad podłogę.
Dziś sprawdziłem w papierach. Moja butla ma wymiary 630/200 i 3 milimetrową ściankę. Pojemność to 47l. Zastanawia mnie jednak fakt iż ostatnio instalacja zaczęła piszczeć co sugerowało, że gaz się skończył a przy tankowaniu "do pełna" weszło około 35l. Dziwne... powinno wejść w okolicach 38l bo z tego co kojarzę to chyba nabija się 80% pojemności.
Cos sie musi dziac, tyle ze na benzyne nie wiem czy sie przelaczylo bo piszczalo az wylaczylem. Takie dziwne jednostajne piszczenie - w pierwszej chwili myslalem ze cos nawalilo... Jutro bede u gazownikow to zapytam o to.
pika jak chwilowo spadnie ciśnienie na reduktorze i przełączy wtedy na Pb a piszcz do puki nie przełączysz przełącznikiem za chwile przełącz spowrotem na lpg i jeszcze trochę pojedziesz im równiejsza drogatym dalej polecisz im wiecej dziur górek i zakrętów tym mniej bo jak mało gazu w butli to na dziurach nie zawsze gaz tłoczy do parownika bo zależy w która stronę zbiornika się przeleje
co do tematu mi też butla troszkę wystaje plus koło zapasowe w bagażnik i z bagażnika nic nie zostaje![]()
Ja zastosowałem zamiast koła zapasowego coś takiego:
Z tego co udało mi się dowiedzieć zmywa się bez problemu wodą więc myślę, że jest dobrym rozwiązaniem jeśli chce się odzyskać trochę miejsca w bagażniku.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki