Witam Wszystkich maniaków Alfy![]()
Mam pytanier mianowicie odnośnie kupna alfy 166 z silnikiem turbo i ze zwykła instalacją gazową włoską założoną w 2007r we Włoszech. Możecie mi powiedzieć czy to nie bedzie sie psóło, gaz strzelał i ogólnie... Bo kiedyś słyszałem że te silniki na gazie org. szybko sie niszczą... Szukałem na forum i juz troche poczytałęm ale nie znalazłem nic o gazie zwykłym...
Pozdrawiam i dziękuje za udzielenie informacji![]()

Jak jest dobrze zamontowana, zestrojona i będziesz miał magika na miejscu który będzie ci robił dobrze regulacje to nie będziesz miał problemów.

Jeśli będziesz miał do niej papiery to zamiana tego na wtrysk nie będzie kosztować więcej niż 1500 złotych. Jak się boisz to daj mi namiar na to auto, bo chętnie bym swoją na TB zamienił![]()
Była 166 2.4 JTD, jest 156 1.8.

v6 turbo z gazem to jakies nieporozumienie ,zapewne gazownik stanie sie twoim znajomym mimo wszytko ,szukaj auta bez instalacji w dobrym stanie i nie zakladaj do niej gazu
166 3.0 V6 24v 2007-
155 2.0 16v 2002-
164 3.0 V6 12v 2002-2006 155 1.7 TS 1999-2002
Dlaczego?? Audi TT z gazem to tez pomyłka?? 166 3.0 też pomyłka??
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
Dobra instalacja, dobrze wystrojona znakomicie współpracuje z V6 TB.
Jeśli się ktoś nie zna a pisze źle o gazie bo jeździł polonezem lpg edition zakładanym w szopie to lepiej niech nic nie pisze.
Co do tematu postu. Byłbym ostrożny w kupieniu takiego wozu, nie wiadomo czy taka instalacja była dobrze wyregulowana i nie zrobiła krzywdy silnikowi.
Nie mówię, że tylko sekwencja musi być i basta.
Miałem w 164 3.0 12v instalację bez żadnej elektroniki na Blosie - wszystko idealnie wystrojone i nie było żadnych problemów. W obecnych czasach jednak nie zakładałbym nic po za bardzo dobrą sekwencją.
To są stare porządne alfowskie silniki. Ale podstawa to układ zapłonowy w nienagannym stanie i dużo dobrej jakości oleju![]()

dodam ze silnik z tego co ustaliłem ma najechane 230 tys km. a na gazie jest od 2007r. ponoć nic sie nie psóło. A te silniki wogóle dobre są? bo widze ze ceny cześci nie sa tak drogie jak inni pisza.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
jak będziesz notorycznie pisał Ó, to na pewno Ci się coś popsuje
verdebiancorosso
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki