Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
-
Użytkownik
Embrion
Problem po przeglądzie...błąd p0130
Zacznę od tego, że problem pojawił się po przeglądzie lpg, tzn, wymiana filtrów, czyszczenie listew....Alfa paliła okolo 12 l/100km, a po około 16. Pojechalem ponownie do gazownika i stwierdził, ze rozjechały sie mapy od gazu, ustawił, kazał pojeździć okołoo 1000 km i przyjechać. Juz po wyjeździe widzialem, że nadal dużo pali. Podłączyłem pod komputer i wyszły blędy p0130-sonda-brak sygnału i p0325 (zniknąl po wykasowaniu). P0130 wraca. Pjechałem i znów to samo, rozjechane mapy....Co może być przyczyną?
-
11-06-2011 23:12 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Pirat drogowy
Status sondy Lambda po założeniu LPG Poczytaj ten temat, miałem tak jak ty.
Aha ja mam podpiętą sondę też pod Sterownik LPG.
Pozdrawiam
-
Użytkownik
Embrion
dziękuje za odpowiedź. Przeczytałem caly temat juz wcześniej. Niestety nie wiem czy nie rozumię, ale co powodowalo błąd p0130, czy sonda byla ok?, Napewno u mnie nie jest nic z dyszami po przed przeglądem bylo cały czas ok, malo paliła. Stało sie to tak jak pisalem wyżej, nic nie bylo wymieniane...
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)