Witam wszystkich forumowiczów...
Chciałbym się zapytać co sądzicie o gazowaniu silnika w tych alfach...ogółem jezdze sam tylko na Pb no al z racji tego jakie wyniki cenowe osiąga Pb przyszło mi na myśl żeby zainwestować w instalacje lpg po zakupie alfy romeo 155...(chyba że kupię diesla 2.5 td...
)chodzi mi o to czy wógóle te silniki znoszą instalacje lpg...czy wybrać wtedy 16v czy 8v.....bym był bardzo wdzięczny za porady doświadczonych w te branży osób....
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow...
8v .Moja od lutego ma gaz podłączony i na razie żadnych problemów.A spalanie przy ciężkiej nodze 16litrów.
Poszukuję silnika 3,0 12v
Czesci AR 155 ,146
GG 8401768
Opinii się pewnie trochę nazbiera... Zarówno tych "za" jak o "przeciw".
Ja mam prostą instalację II generacji w 16V założoną przy 126 tys. teraz samochód ma 240 tys. i instalacja nie sprawia żadnych problemów. Nie daje się również odczuć by z silnikiem coś było nie w porządku.
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - ?

tych 'przeciw' to nie ma co słuchać bo chłopaki sobie jakąś dziwną ideologię dorabiają... Od kilku dni objeżdżam auto w sekwencji (nie alfa) i powiem że jest bardzo ok, szczególnie jak się jedzie i jedzie a wskaźnik paliwa pozostaje w jednym miejscu
Alfa bardzo dobrze znosi gaz.

U mnie gaz jest już 12 lat ciągle ten sam (tylko butla zmieniana niedawno). Auto kupiłem niedawno, przejechałem dopiero ~600km, ale jak na razie z gazem nie było większych problemów. Moja instalacja ma tylko jedną wadę - jak zejdę poniżej 1500 obrotów i dodam gazu to głośno strzela z rury i leci dym spod maski. Miałem tak 2 razy, ale jechałem dalej bez problemów. I do tej pory jest wszystko ok![]()
Poprzedni właściciel na gazie przejeździł 11 000 km w ciągu pół roku i nie narzekał.
Spalanie różnie, zależnie od stylu jazdy i rodzaju trasy. U mnie można zejść do 10l/100km w trasie (ostatnio zrobiłem 11-12l, bo sporo miejscowości było po drodze), a w mieście 12-13l i więcej.
No i na koniec przypomnę o przyjemności tankowania do pełna za ~60zł i jeżdżenia na tym spokojnie 200km i więcej![]()

Ja rozważam ostatnio montaż do siebie sekwencji - oszczędności pozwolą szybciej doprowadzić ją do odpowiedniego stanu no i drugi silnik zrobić![]()
Ośmiozaworowy TS opakowany w najszybszy kolor
"Make a car more powerful and it goes faster accelerating in a straight line. Make it lighter and it goes faster everywhere.", Colin Chapman.
miałem instalacje II generacji w 2.0TS 8V i ogólnie byłem zadowolony. Alfa całkiem dobrze jeździła na tym gazie no i na stacji paliw było tanio, nawet bardzo tanio.
Minusy jakie miałem z powodu gazu to częsta wymiana przepływomierza, sondy, świec i kabli zapłonowych.
http://allegro.pl/sklep/4649894_cent...hop_id=4649894 502 127 077
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
czyli jednym słowem mówiąc nie narzekacie na gaz ...może i ja też się skuszę....
zobacze jak kupię bęnzynę ile to bedzie palić...
![]()

ja w swojej mam sekwencje ( poprzedni wlasciciel wstawil ) i nie nazekam zabardzo butla w kole wchodzi mi 32-33 z groszami zalezy od stacji i z ciezka noga( ale to bardzo ciezka jak tylko droga pozwoli ) to zrobie 270-280 km a tak delikatnie to 340

Do Koziro "Moja instalacja ma tylko jedną wadę - jak zejdę poniżej 1500 obrotów i dodam gazu to głośno strzela z rury i leci dym spod maski. Miałem tak 2 razy, ale jechałem dalej bez problemów."
Do trzech razy sztuka. Jedź człowieku do gazownika i to dobrego , doświadczonego w naprawach bo masz gdzieś nieszczelności i gaz ci się gromadzi w kolektorze przez to strzela.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki