Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale LPG Zone - Wszystko co wiąże się z instalacjami LPG - wybór odpowiedniej instalacji, montaż, problemy, serwisowanie, porady nt. użytkowania w danym modelu Alfy Romeo, uwagi, kalibracja, strojenie itd.
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlaskie- okolice Ciechanowca
    Auto
    156 2.5 V6 SportPack 3
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    11 d 9 h 43 m

Domyślnie

Odpada, było pół zbiornika, bo potem jeszcze na tym zrobiłem 130 kilosków, po za tym prosty kawałem na równym. Po zastanowieniu to w porównaniu do moich innych takich jazd jedyną różnicą było to że dość szybko dałem po garach, normalnie takie coś robię po 12-15 kilometrach jak już silnik się nagrzeje, albo po krótkim postoju z tym ze też po jakichś 2 minutach wolnej jazdy. Tu było raptem 1300 metrów przejechane po jedno dniowym staniu. Podobna reakcję mam przy około 6400 obrotów na szóstym biegu silnik się "waha" i przełącza na benzynę (tak ostatni właściciel ustawił, a że to alfaholik pełna gębą to nie mam powodu mu nie wierzyć), z tym że delikatnie tu było bardziej brutalnie- ostatnie 2 dni usiłowałem to sprawdzić, ale ta granica przełączenia jest zależna od temperatury i pogody (obciążenie silnika), no i wczoraj nawet przy 6500 mi nie przełączyło na benzynę
    Tak w ogóle to zawsze przy takim przełączeniu jest brzęczyk i potem migająca szaleńczo lampka????????????

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zieluch111
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie
    Auto
    Alfa 147 2001r 1.6 16V 120 KM benzyna /gaz
    Czas spędzony na forum
    5 d 10 h 33 m

Domyślnie

moja alfina zimna czy ciepła do odcięcia na każdym biegu idzie ... albo masz tak zaprogramowaną instalkę że przy maksymalnym obciązeniu przerzuca na pb albo coś tu nie domaga i jest zbyt duży spadek ciśnienia np za mały reduktor

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlaskie- okolice Ciechanowca
    Auto
    156 2.5 V6 SportPack 3
    Czas spędzony na forum
    11 d 9 h 43 m

Domyślnie

Instalacja jest ustawiona zabezpieczająco dla silnika, a co do dawania po garach na zimnym to nie polecam, żaden samochód tego nie lubi a Alfa chyba nawet bardzo za tym nie przepada

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

stag 300 mruga kontrolka zielona

stag 300 migająca dioda

stag 300 miga zielona

stag 300 awaria

Zakładki

Uprawnienia