Obecnie listwy wtryskowe LPG (Valtek typ30) znajdują się na pokrywie głowicy. Mam w planach ich przeniesienie w okolice listwy PB co spowoduje zmniejszenie długości wężyków o jakieś 10cm. Czy wymagana będzie korekta sterownika LPG (STAG300)? Czy będzie to miało jakikolwiek wpływ na pracę układu LPG i tym samym silnika?

Jak zmienisz długość wężyków będziesz musial wykonać autokalibrację i zebrać mapy podczas jazdy...

Ja wlasnie tez chce taki manewr zrobic. Tez mam valtek (listwy troj punktowe). Ale przygladalem sie u siebie i ni jak sie tam listwa nie zmiesci zeby jeszcze z rurkami wykrecic. Macie jakies foto jak to sie miesci? Ja bardziej myslalem zeby wywalic na bok bloku i przewody wydluzyc. Albo kupic pojedyncze wtryskiwacze. Wtedy by sie zmiescily pod listwa paliwowa. Kto wrzuci fajne fotki zeby pokazac jak zrobione? Tylko zeby bylo cos widac![]()
GrzesiekK ma w swojej 3.0V6 pojedyncze wtryskiwacze MagicJet i bez problemu się mieszczą.

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki