To jakie ty robisz przebiegi że masz taki długi czas zwrotu instalacji?Oczywiście pisałem to z własnego punktu widzenia i swojej sytuacji, zapomniałem o najważniejszym przebieg ok. 500km miesięcznieAlfa156bb To ile ty kilosków miesięcznie robisz, bo to jakieś małe wartości będą jak ci pokazało tyle czasu??????????
Ale im wyższy przebieg tym bardziej się opłaca.
TylkoA robię tylko 1700 na misiącno przy takim przebiegu to na prawde sie opłaca.

Ah 500km na miesiąc 6000 km na rok .
U mnie kiedyś spadło do 1500 na miesiąc jak miałem urlop.
---------- Post added at 13:35 ---------- Previous post was at 13:31 ----------
PS.
Teraz córka ma swoje autko to mam nadzieję że trochę ta kilometrówka się zmniejszy.
Moja Bella
Ja zrobiłem w pierwszym roku użytkowania jakieś 21tys km co daje średnią na poziomie 1750km/miesiąc. Przy takim układzie warto rozglądać się za autem z instalacją gazową.

Ja robię 1700, ale mam taka robotę że w miesiącu mam 12 dni do pracy, a jakby policzyć urlop, to praktycznie 2 miechy po za tym mam wolne (dopiero policzyłem ze w roku mam około 110 dni pracy). A kiloski robią się z mojego liczącego 42 kilometry dojazdu, tak wiec gdyby nie praca to też robiłbym około 600 miesięcznie, no i w moim wypadku tylko gaz wychodził, chociaż robię w transporcie i mógłbym mieć paliwo bez wat![]()
Ale jednak wolałem gaz, bo przede wszystkim nie mam tego pod ręką i nikt mnie o szemrane interesy nie posądzi, jak na razie mam temperaturę na 35 stopni ustawiona i nic mi nie zamarza, czym mnie bardzo straszono, ale jak ktoś ma temperaturę przełączania na 10 ustawiona to nie ma się co dziwić ze coś zamarzło
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 13-11-2011 o 21:28

Ja nawet nie wiem jaka mam temperaturę przełączania .Ale chyba też tak koło 35-40* . Bo najpierw wchodzi gaz a po jakimś kilometrze klimatronik włącza ogrzewanie.
Moja Bella

U mnie tak samo silnik po przełączeniu na gaz i jakimś kilometrze w automacie włącza ogrzewanie jak 50 stopni minie- nawet na oko około 60 to będzie

Dzisiaj znalazłem news'a w którym serwis gazeo.pl donosi że nie będzie żadnej podwyżki akcyzy na LPG!!!
źródło: http://www.gazeo.pl/aktualnosci_z_kr...p?news_id=1658
Nie ma to jak portal gazowy namawiający do instalowania gazu![]()
Niby nic się nie stało a jednak ludzie szczęśliwi. Brawo, tak się właśnie poprawia nastroje społeczne!![]()

No coraz mniej mamy powodów do uśmiechu zafundowanych od RP....
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki