Zależy od marż jakie warsztaty sobie ustalają na częściach oraz to jakie sprzęty oferują, na ile wyceniają swoje usługi itp, tak jednoznacznie nie da się odpowiedzieć na to
Wiesz, oczekiwalem czegos konkretniejszego niz "to zalezy"
Dobrze, w takim razie powiedzmy ile "okolo" trzeba zaplacic i jak to ma byc dobrane?
Kumpel mowi, ze wystarczylby dobry, wydajny, zestrojony odpowiednio mikser, czy to prawda?
Jak ja szukałem do siebie instalacji trwało to dosyć długo, obdzwoniłem i odwiedziłem kilkadziesiąt zakładów. Ceny słyszałem od 1900 zł do 3500 zł, w większości to były podobne sprzętu ale również różniły się a zapłaciłem około 3200 i nie wystąpił mi żaden problem, dodatkowo mam to estetycznie zamontowane. Najlepiej zrób rozeznanie w okolicy co warsztaty oferują i wówczas napisz jakie konfiguracje sprzętowe oferują i wtedy napewno otrzymasz odpowiedź czy warto to montować.
Wystarczy mieć dobrą całą instalację aby tym długo pojeździć i nie mieć pretensji do wszystkiego wokół

Nie jest tak do konca, ze wsadzimy sobie LPG do boxera i wszystko bedzie chodzilo. Przerabialem ostatnio ten temat, poniewaz montowalem LPG do swojego 1.4.
Boxer to nie to samo co TS, ma zupelnie inna charakterystyke itd. Musi byc gazownik, co ma o tym jakies pojecie. Z przykroscia stwierdzam, ze wiekszosc ludzi
trudniacych sie montowaniem instalacji gazowych to zwyczajne buce bez wiedzy fachowej, ktorzy chca tylko sprzedac nam to, co maja na stanie.
Tak dla ciekawostki: moja AR np pali ok 7 w trasie, 11 w miescie (LPG)
Zdaje sobie z tego sprawe, ja tez mialem 1.7 8v z gazem, zalozonym miliony lat temu, przez dwoch gazownikow, z ktorych jeden drugiemu mieszal w szykach i powiem, delikatnie mowiac, ze nie dzialalo to poprawnie
Nietyx, Ty masz sekwencje u siebie? Odczuwasz jakies straty mocy miedzy benzyna a LPG?

U mnie zmiany mocy nie widac...Jedzie tak samo. Chyba zeby wjechac na hamownie i sprawdzic dokladnie, bo -1KM raczej nie wyczujemy.
Dokładnie jest tak jak maras145 pisze, trzeba znaleźć prawdziwego fachowca i się szarpnąć z kieszeni. Parę razy jadąc wyłączałem gaz i włączałem aby sprawdzić czy jest inne kopyto ale chyba jedynie psychologia podpowiada że jadę na benzynie i jest moc.
Do 1.7 16V trzeba szykować około 3000-3200zł za dobrą instalację. Główny koszt to koszt dobrych szybkich i precyzyjnych wtryskiwaczy, ten silnik posiada wtrysk półsekwencyjny [grupowy] przez co używa dość krótkich czasów wtrysku do tego realizuje wtrysk 2x na OWK. Druga sprawa że seryjnie wyposażono go w ITB czyli 4 pojedyncze przepustnice na samej głowicy, żeby zrobić go dobrze trzeba sporo namęczyć się z ich wyjęciem na zewnątrz i prawidłowoym powierceniem pod wkrętki plus pobraniem prawidłowo podciśnienia zza przepustnic.
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.

Mam mega dobrego faceta od tego i to takze za dobre pieniadzeJezeli bedzie ktos zainteresowany - to poprosze o wiadomosc na priv. Tutaj chyba nie mozna reklamowac
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki